Onsdagsgolf 29. september 2021

Onsdagsgolf 29. september 2021

Hei og til med hå!

Den siste onsdagen i september har vært her og vi har spilt golf igjen, faktisk.
Det ble en våt onsdag og da blir historisk golfere litt sjenerte. 18 sjenerte golfere trosset likevel H2O-ens trussel og kastet litt plast i skogen.
7 stilte i Open, 6 i Viderekommen, 4 i Nybegynner og 1 i Master.

Henrik og Marius syntes det var veldig gøy med litt våt bane og valgte å dele seieren for dagen på -1. Grave hadde også gravd seg opp av sofaen og tok 3.plassen på par.

Sigurd Horn var ikke vanskelig å be og han tok seieren i Viderekommen på +5. Simen Otnes og Joakim Pedersen syntes også deling var gøy og delte 2.plassen på +7.

Det var originalt 6 som stilte i Nybegynner, men Elvethon-brødrene hadde enten noe bedre fore eller fikk kalde føtter og enten stilte de ikke til start eller så DNF-et de på et eller annet punkt i løpet av runden. Det ble i hvert fall 4 modige nybegynnere som stilte i de våte forholdene.
Aleksander Stenholen var et knapt hesteøre foran Frederik Melchiorsen og tar seieren på +12 mot Frederiks +13. Sigve kom et lite stykke bak på +22, men tar like fullt bronsen.

Mastere er den mest kløktige klassen og Kolli viste at dersom han er eneste Master som stiller, så er han garantert å vinne. Temmelig mesterlig. Det blir uansett en runde på +5 og går dessverre bare inn i rekken som nok en middelmådig runde på sammenlagttabellen.

Kuriosa:

  • Tross kun 18 golfere, så var det bare hull 2 og 7 som ikke ble birdet for dagen.
  • Syv hull blir derimot birdet bare én gang.
  • Hull 4 er det letteste hullet for dagen med et snitt på 0,3 over par.
  • Hull 14 er for første gang denne sesongen det vanskeligste hullet med et snitt på 1,4 over par. Henrik var eneste som klarte birdie her.
  • Hull 4 blir også birdet flest ganger med 7.
  • 6 av disse 7 birdiene kom i Open.
  • Alle i Open tok birdie på hull 4, bortsett fra Martin som fikk dobbelbogey.
  • Alle i Open fikk bogey eller mer på hull 9, bortsett fra Martin som fikk birdie.
  • Artig.

Vi nærmer oss en ende på onsdagsgolfsagaen og enn så lenge er det Klammer som klamrer seg til ledelsen. Henrik hopper opp og overtar 2.plassen, men det er styggjevnt mellom de siste plassene og dette blir nok ikke avgjort før siste ukesgolf som er neste uke. Olav har i hvert fall enn så lenge æren av å inneha 3.plassen, men det er bare 3 kast opp til Henrik og 5 kast ned til Marius. Og Jonas trenger kun ÉN halvgod runde for å være sikret en topp 3-plassering.

Innleggen har fortsatt kontroll på Viderekommen mens Even ser ut til å ha tatt seg en liten siesta. De skiller 12 kast mellom dem og det skal vel nærmest være umulig for Even å ta igjen Jon nå. 3.plassen er derimot ikke avgjort og det er foreløpig Jon Henning som ligger best an med en ledelse på 12 kast over Lars Halvor, men det er mye om/hvis/atte som fortsatt må avgjøres.

Trioen på topp i Nybegynner er fortsatt uendret. Den eneste endringen er at Frederik sniker seg litt nærmere Jonas på toppen, men det er likevel et godt stykke med bare én runde igjen å gjøre det på. Med mindre Espen skikkelig kliner til i neste runde, så blir det nok en 3.plass på ham, for 24 kast er en stor oppgave å hente inn.

Master er derimot litt mer spennende. Topp 3 er i hvert fall avgjort, men hvem som blir 1, 2 og 3 er ikke det. Jens Jarle tok seg nok en kalkulert regnpause denne uken og lader opp til innspurten. Det eneste som er sikkert er at Verner ikke kan vinne på dette stadiet. Han må hente inn 24 kast på én runde og har allerede nok runder tellende. Han kan i beste fall bli nummer 2. Jens Jarle kan ta seg luksusen med å gå sin verste runde i år og likevel vinne. Det er 74 kast opp til Kolli, men Jens Jarle har bare 9 av 10 runder tellende, og dette er den foreløpige bufferen han har å forholde seg til.

Damene forholder seg på stedet hvil. Charlotte leder foran Tina-Christina og Kristine, og dette er nok lite sannsynlig å endre seg med mindre det kommer en ny dame inn på siste ukesgolf som klarer å gå en runde på bedre enn Kristines 91.

Så da snakkas vi vel, tenker jeg! Flex også på siste golf, så blir det klubbmesterskap lørdag 9. oktober for å toppa heila driden.

Hei så lenge!

Hei, hei!