Onsdagsgolf 22. september 2021

Onsdagsgolf 22. september 2021

Hei på du/deg/dere!

Det har gått enda en uke og det har kommet enda en onsdag og det har vært enda en golf. Forholdene var… helt OK? Ikke så mye å kommentere på, egentlig.

Oppmøtet var derimot ikke det helt store. Ikke det verste heller, men litt under normalen vi har vært vant til.
27 var vi totalt, hvorav 12 stilte i Open, 4 i Viderekommen, 7 i Nybegynner og 4 i Master.

Jostein startet brennhett med 3 birdier på de 4 første, men skulle roe det ned litt mot slutten. Olav hadde også birdie på 3 av de 4 første, men startet med en dobbelbogey på hull 1. Olav satte også en liten innspurt mot slutten og resultatet blir nøyaktig det samme på både Jostein og Olav, som deler seieren på -4. Klammer hadde litt opp og nedturer underveis, men endte til slutt på -3. Kun ett kast bak.

I Viderekommen skulle det bli styggjevnt. Kun 4 deltok, og det skiller bare ett kast fra seier til sisteplass. Endre, Stian og Thomas deler alle seieren på +9, mens Andreas “MilleR” må se seg slått med ett kast på +10. Andreas hadde egentlig seieren i lomma helt til det sprakk litt på hull 18 – samme hullet som han acet kun to uker før – og dro på seg en 7-er her for å avslutte runden sin. Viderekommen, men ikke kommet videre, si. Tenk litt på det.

I Nybegynner-klassen skulle det faktisk ikke bli delt om plassene og Jonas Elvethon tok seieren her helt alene på +7. Åsmund Grinilia var ikke langt bak på +9, men han også sprakk på det siste hullet og dro på seg en 6-er for å avslutte runden. Tor Kristian Boiesen  skulle få æren av å ta den siste pallplassen på +12.

Det var også fire mesterlige herrer i Master-klassen som deltok. Kolli hadde en ganske rolig dag på banen og avsluttet med en birdie på hull 18 til en runde på +2. Jens Jarle er igjen å finne på banen og han tar en mesterlig 2.plass på +5. Verner hadde ganske mye opp- og nedturer og ender til slutt på +8. Vidar Halvorsen falt akkurat litt utenfor den mesterligste trioen på topp og må seg seg mestret på +10.

Kuriosa:

  • Kun hull 5 blir ikke birdet for dagen.
  • Hull 4 er det letteste for dagen med et snitt på 0,2 under par.
  • Hull 4 blir også birdet flest ganger med 9 birdier. 6 av disse kom i Open.
  • Hull 5 er det vanskeligste hullet for dagen med et snitt på 1,4 over par.
  • Hull 5 har også, ikke overraskende, flest dobbelbogeyer eller mer.
  • Fire hull blir birdet bare én gang; hull 1, 8, 9 og 14.
  • 49% av hullene blir birdet for dagen.

18 runder har blitt spilt av årets ukesgolf. Det skulle originalt være 19 runder, men siden alt mulig av turneringer har måttet blitt flyttet rundt, så blir KM flyttet én uke tilbake og blir spilt lørdag 9. oktober i stedet for 2. oktober. Det betyr at vi får 20 runder totalt i stedet for 19, men det blir likevel det samme antallet tellende med 10.

Klammer holder fortsatt på ledelsen sin i Open-klassen og har en ganske solid luke nå med 12 kast ned til Henrik. Olav holder seg fortsatt i topp 3, og er bare ett kast bak Henrik. Jonas har fortsatt alle tider mulighet til å dra det i land fremdeles ved å nesten bare møte opp på én av de to siste rundene.

Innleggen har en god luke til Even i Viderekommen nå, og seieren er omtrent sikret her. Jon Henning tar over 3.plassen, men det skulle bare 5 kast ned til Lars Halvor.

Jonas fra Elvethon-banden har fortsatt stålkontroll på Nybegynner-klassen og leder med 38 kast. Frederik Melchiorsen holder enn så lenge på sin 2.plass, men Espen har nok lyst til å bli gjenforent med Jonas på toppen av tabellen. Det er likevel litt å ta igjen med 14 kast opp.

Det er, enn så lenge, kun Kolli og Verner som har nok tellende runder i den mesterligste klassen. Og, enn så lenge, er det Kolli som holder på ledelsen. Jens Jarle sniker veldig faretruende bak og fortsetter sin rekke med oppmøte på 7 av de 7 siste ukesgolfene. Han har nå også fått én uke ekstra til å hente igjen Kolli, så det skal nok bli jevnt til slutt!

Dame-klassen er, enn så lenge, uendret. Charlotte leder etterfulgt av Tina-Christina og Kristine.

 

Ukesgolf blir det også neste uke, ja. Siden vi nå har holdt på med flex og det har vist seg å være populært, så kjører vi dette ut året. Det er kun to runder som gjenstår, men til klubbmesterskapet 9. oktober satser vi på å møtes ansikt til ansikt igjen.
Påmelding til KM kan gjøres her:
https://discgolfmetrix.com/1929634

Vi snakkes ved! Hei så lenge!

Hei, hei!