Onsdagsgolf 30. september 2020

Hei igjen, ja!

Siste ukesgolfen for 2020 er offisielt ferdigspilt, og selv om været var ganske ruskete, så var det 21 som dristet regnet og tok turen.

Dårlig vær hadde ingenting å si for Ole Einar, som spilte sin klart beste ukesgolf for året og klinker til med en bogeyfri runde på -10. Jørn hadde også en ganske bra dag og tar 2.plassen på -4. Siste runde ble uansett en sjarmøretappe for Klammer, og han cruiser inn til par.

I Viderekommen hadde Even noe på gang, men en trippelbogey på det siste hullet satte en stopper for planen hans. Det ble likevel en god runde på +3. Jon Daniel spilte litt mer konservativt og kommer bare kastet bak på +4. Jon Innleggen hadde en del birdier, men det ble også en del doble bogeyer. Han avsluttet like greit med en trippel birdie på hull 16, 17 og 18 og ender på +5 til slutt.

Jevnt var det også i Nybegynner. Thomas Gulbrandsen var knepent best for dagen og endte på +14. “MilleR” prøvde seg på en liten innspurt, men det holdt likevel bare til 2.plass på +16. Jonathan Emil Austad og Peter Johansen tenkte det var like så greit å dele 3.plassen på +25.

Kasper stilte uten motstand i Master-klassen, men går likevel en solid runde på par.

Kuriosa:

• Hull 13 er det eneste hullet som ikke blir birdet for dagen.
  • Hull 10 er faktisk det vanskeligste for dagen og spiller 1,2 i snitt over par.
  • Hull 16 er det letteste for dagen og spiller 0,2 under par i snitt.
  • Alle i Nybegynner bommet på øya på hull 16.
  • Alle i Viderekommen traff på øya (om man skal tro Metrix).

23 runder har blitt spilt og 12 av disse blir tellende. Det betyr at vi har en endelig sluttabell for hvordan det endte med koronagolfen 2020.

Som annonsert, så var det kun en formalitet at Klammer ikke skulle klare å dra i land tittelen i år, og det gjorde han med bravur med en luke på 31 poeng.
Ronny hadde et kobbel med golfere bak seg, men klarte å holde inn helt til slutt med en god avslutning på sesongen og tar 2.plassen.
Grave måtte grave dypt, og selv med Ole Einars heftige innspurt, så holdt det likevel til 3.plassen med bare 2 kast.

• Klammer går 51,58 i snitt per runde. Som tilsvarer -5,42 i snitt, og har sin beste runde på -8, som han gjorde tre ganger.
  • Ronny går 54,16 i snitt per runde. Som tilsvarer -2,83 i snitt, og har sin beste runde på -5, som han også gjorde tre ganger.
  • Grave går 54,66 i snitt per runde. Som tilsvarer -2,33 i snitt, og har sin beste runde på -8.

Jostein så lenge ut til å cruise inn seieren i Viderekommen, men det holdt faktisk bare så vidt! Hadde Even avsluttet med par på hull 18, så hadde de faktisk endt helt likt. Hadde han klart birdie, så hadde han vunnet. Så jevnt var det faktisk at det kom helt ned til det siste kastet i den 23. runden! Det betyr i hvert fall at Jostein vinner med kun 3 kast over Even. Styggjevnt skulle det også bli om 3.plassen, men det var til slutt Magnus Håkonsen som tok denne med 738 kast totalt. Jon Innleggen og Lars Halvor ender på 739 og 740 og det skiller kun to kast mellom dem. Igjen, hadde Innleggen eller Lars Halvor gått bare bittelitt bedre, så kunne de ha tatt 3.plassen.

• Jostein går 59,75 i snitt per runde. Som tilsvarer +2,75 i snitt, og har sin beste runde på -3, som han gjorde tre ganger.
  • Even går 60 i snitt per runde. Som tilsvarer +3 i snitt, og har sin beste runde på par.
  • Magnus går 61,5 i snitt per runde. Som tilsvarer +4,5 i snitt, og har også sin beste runde på par.

Jon Henning hadde cruisekontroll i Nybegynner-klassen og tar en ganske grei seier. “MilleR” hadde også grep om 2.plassen og tar også denne med god margin. Thomas Gulbrandsen sniker til seg 3.plassen foran Bård-André.

• Jon Henning går 68,58 i snitt per runde. Som tilsvarer +11,58 i snitt, og har sin beste runde på +8, som han gjorde tre ganger.
  • “MilleR” går 72,33 i snitt per runde. Som tilsvarer +15,33 i snitt, og har sin beste runde på +7.
  • Thomas går 76,75 i snitt per runde. Som tilsvarer +19,75 i snitt, og har sin beste runde på +12.

Det ble til slutt veldig lett for Kolli å vinne Master-klassen, og han stilte omtrent uten motstand de siste 5 rundene. Terje får ikke nok tellende runder, så Jan Henning tar dermed 2.plassen.

• Kolli går 57,66 i snitt per runde. Som tilsvarer +0,66 i snitt, og har sin beste runde på -2, som han gjorde to ganger.
  • Jan Henning sveiver i snitt 61,75 per runde. Som tilsvarer + 4,75 i snitt, og har sin beste runde på -1.
  • Terje går i snitt (av sine 10 tellende) 60,1 i snitt per runde. Som tilsvarer +3,01 i snitt, og har sin beste runde på -1, som han gjør to ganger.

Fem flotte frøkner stilte til slutt i Dame-klassen og det ble Charlotte N. som spilte best. Linda tar 2.plassen og Kristine tar 3.plassen. Ingen av damene hadde mer enn fire tellende runde, så statistikk blir sånn sett ikke så veldig spennende, men kan likevel ta noen kjappe.

• Charlotte N. går sin beste runde på +22.