Onsdagsgolf 23. september 2020

Onsdagsgolf 23. september 2020

Hei, hei!

Det nærmer seg for alvor slutten av sesongen, og med ganske ruskete vær, så var det flere som tillot seg å ta en pause denne uken. Kun 22 møtte opp til ukens golf. Som ikke er så verst, men snittet har vært rundt 50 i hele år.

7 i Open, 8 i Viderekommen, 6 i Nybegynner og kun én mesterlig Master.

Det var likevel ganske bra nivå på de som møtte opp, og man går nesten tom for superlativer etter hvert, men Klammer viser klasse nok en gang og går -8 i ganske tunge forhold. Kun én bogey for dagen og hele 9 birder. Ronny går også en solid runde og tar 2.plassen på -4. Simon har lenge vist at han har nivået inne, og går personlig beste på en ukesgolf på -3.

I Viderekommen hadde Jostein en tung start, men klarte likevel å jobbe seg ned til en fin-fin runde på +1. Jon Innleggen hadde en fin turkey på hull 11, 12 og 13, men gikk på en litt smell på hull 18. Det holder likevel til +5 og en knepen 2.plass. Tor Erik Kristiansen gjør sin andre opptreden for året og forbedrer seg med hele 10 kast, fra +16 ned til +6.

I Nybegynner er det debutanten Are Karlsen som går best for dagen på +11 og går kun på én dobbelbogey. Jon Henning jobbet litt mot elementene, men kom seg likevel inn til +15, mens Jonathan Emil Austad også går personlig beste og tar den siste pallplassen på +18.

Kolli stilte på mesterlig vis uten motstand i Master-klassen, men går likevel en god runde på -2.

Kuriosa:

  • Faktisk blir all hull bortsett fra hull 9 og 15 birdet.
  • Hull 5 er igjen det vanskeligste for dagen og spiller hele 1,6 kast over par.
  • Hull 16 er det letteste og spiller 0,2 under par.
  • Hull 11 og 16 blir birdet flest ganger med 8 hver.
  • Kun 3 av 22 klarer par på hull 14. Det er 1 mindre enn på hull 5.

Det gjenstår nå kun én runde av årets golfing, og det kunne blitt spennende om hvem som skulle stikke av med seieren i Open, men det har det ikke blitt.
Peter har vært i fullt turneringsmodus og har nå ikke vært på de siste 9 golfene. Selv med oppmøte i siste, så holder det ikke med nok tellende runder. Det betyr både i teori og praksis at det er etter alle matematiske sannsynligheter er Thomas Klamerholm som blir vår nye sammenlagtmester for året. Det er 26 kast ned til Ronny, som overtar 2.plassen, og Grave har 9 kast opp til Ronny. Olav har likevel en mulighet på 3.plassen fortsatt, for det skiller bare 4 kast mellom dem.

Det ser ganske avgjort ut i Viderekommen også, hvor Jostein har en ledelse med 11 kast. Even har likevel en mulighet om han går på +1 eller bedre og Jostein ikke møter opp. Magnus Håkonsen og Jon Innleggen skal nok få krangle om den siste pallplassen i Viderekommen, og det skiller 4 kast også mellom disse.

Nybegynner er nok også avgjort. Mye avgjorte greier her nå, gitt. Jon Henning har en feit ledelse på 48 kast i Nybegynner og det er vel ikke mulig i teorien engang å ta igjen den ledelsen. “MilleR” ser også ut til å ta 2.plassen, men det er ikke helt avgjort ennå. Bård-André er 11 kast bak, så med en knallrunde eller en møkkarunde den ene eller andre veien kan avgjøre.

Enda mer avgjorte saker skal det bli, for i Master er det nok også avgjort med Kollis ledelse på 41 kast over Jan Henning. Som faktisk nå hopper opp til en 2.plass fordi Terje ikke har nok tellende runder.

Dame-klassen er vel faktisk den eneste klassen om ikke er avgjort, men det er Charlotte N. som fortsatt leder over Linda og Kristine.

Siste sjanse med korona-golf neste uke, altså! Og førstkommende lørdag blir det klubbmesterskap i parken også!

Vi snakkes ved! Hei så lenge!

Hei, hei!