Onsdagsgolf 16. september 2020

Onsdagsgolf 16. september 2020

Hei igjen, ja!

Golfen kjører på som vanlig, og vi har nå faktisk kommet til runde 21 og nærmer oss for alvor slutten på sesongen.

Hele 51 tok turen i løpet av dagen og Nybegynner stiller opp mannsterke med halvparten av feltet med 26 ivrige kastere.

Ronny får gleden av å takle vinden best for dagen og er faktisk den eneste av alle 51 som går en runde under par på -4. Olav gjør et comeback med hederlig par, mens Klamer gjør sin svakeste runde, også på par, siden hans DNF i runde 12.

Christoffer André Braathen gjør ingen birdier, men kommer likevel inn til +5 med 14 par, 3 bogeyer og 1 dobbelbogey, og går med det den beste runden i Viderekommen. Jon Innleggen kan man alltid regne med i toppen av Viderekommen og deler en hederlig 2.plass med Even på +8.

Akkurat sånn som det står nå, så er det egentlig ikke noe skille mellom Viderekommen og Nybegynner og Emil Byberg beviser nettopp dette ved å gå +6 i Nybegynner. Jon Henning er heller ikke langt bak og går inn til +8 med hele 5 birdier. Åsmund og “MilleR” deler 3.plassen på +10.

Kolli hadde en veldig stabil dag på jobb og går på hele 15 par, 1 birdie og 2 bogeyer. Det holder til +1 og tar en lekende lett seier over Harald i Master som kjører en DNF.

Charlotte N. tar også turen etter en siesta på 5 uker og tar en ikke uventet knusende seier i Dame-klassen uten motstand.

Kuriosa:

  • Usikker på hvordan Metrix regner snitt på hull om man fører DNF.
  • Likevel er det kun ett hull som ikke blir birdet for dagen og det er hull 15.
  • Hull 4 er det letteste for dagen med et snitt på 0,2 over par.
  • Om man skal tro Metrix, så er hull 15 det vanskeligste med et snitt på hele 1,9 over par, men jeg mistenker at dette er tull siden det har blitt først høye tall på alle dem som har kjørt DNF.
  • At hull 18 spiller på 1,8 over par med dagens vind kan jeg tro på.
  • Kun 4 av 14 treffer OB-øya på hull 14.

Peter tviholder fortsatt på sin ledelse på sammenlagten og nekter å gi slipp. Klammer får en strøket runde og gjør ingen bevegelser hverken opp eller ned på resultatlisten og er fortsatt 7 kast bak.
Det er i hvert fall jevnt om 2.plassen og det er nå Ronny som overtar plassen. Olav og Graver faller ned til en delt 4.plass, men de er bare 5 kast bak, så ingenting er avgjort ennå.

Jostein Pedersen har ikke vært på de siste 8 golfene, men holder fortsatt på sin ledelse. Siden det blir 23 runder, så vil 12 av disse bli tellende og han har per nå bare 11 runder å ta av, så han må komme på helst én til om han skal ha håp om å ta seieren. Even får også en strøket runde, men er nå 4 kast bak. Magnus holder fortsatt på sin 3.plass.

Jon Henning stadfester sin posisjon i Nybegynner og de to siste rundene blir kun en formalitet i det han har en ledelse på 40 kast med to runder igjen å spille. “MilleR” stiller for første gang på 6 runder og stikker litt i fra om racet om 2.plassen. Bård-André vil også være med å kjempe om 2.plassen, og er nå 9 kast bak.

Nærmest en formalitet er det også for Kolli i Master-klassen og han har nå en ledelse på 24 kast over Terje. Terje og Jan Henning virker ikke å prøve veldig hardt på å ta igjen Kolli og sier seg fornøyd med 2. og 3.plass for i år.

Charlotte N. gjør som nevnt et comeback på banen og tar igjen over ledelsen i Dame-klassen. Linda faller ned til en 2.plass mens Kristine holder på sin 3.plass.

To runder gjenstår som sagt av årets golf før det blir klubbmesterskap lørdag 3. oktober. Oktober Open blir det nok også mot slutten av oktober, så selv om september nærmer seg slutten, så er det ennå ikke helt slutt på golf her i Skien. Så om du har noe å spille for om sammenlagtplasseringer, så er vi virkelig på innspurten og det er nå eller aldri!

Vi snakkes ved! Hei så lenge!

Hei, hei!