Onsdagsgolf 8. juli 2020

Onsdagsgolf 8. juli 2020

Hei, hei!

Tilbake igjen med nok en uke med golf og nok en uke med korona.

49 ivrige frolfere tok turen på nok en fin sommerdag i Skien. Hvorav 15 stilte i Open, 18 i Viderekommen, 12 i Nybegynner, 3 i Master og 1 i Dame.

Peter har nettopp kommet tilbake fra en kruttsterk NC-seier på Sula i helgen som var, og startet også veldig bra denne onsdagen med 3 birdier på de 3 første, men så roet det seg litt ned på midtpartiet før han satte inn spurten og avsluttet med 3 birder på de siste 3. Det holder til -6, og delt 1.plass med Klammer. Klammer fordelte spillet litt mer jevnt utover runden, men resultatet ble det samme. Ronny hadde en tidlig start og holdt på sin ledelse på -5 til omtrent siste gruppe for kvelden gikk ut. -5 er meget respektabelt og det holder til en 3.plass for dagen.

Det skulle også bli veldig jevnt i Viderekommen. Bendik og Even gjør gode runder uten de altfor store opp- eller nedturene og deler broderlig på 1.plassen på +2. Jostein hadde en trøblete start og slutt, men 4 birdier på rappen fra 11 til 14 gjorde at det likevel ble en godkjent runde på +3.

Jeg er ikke helt sikker på hvem disse gutta er, og mulig de er nye, men Mats Ryen på +3 og Adrian på +5 er ikke nybegynner-nivå, det kan vi vel være enige om. Klarer man birdie på hull 18 og man ikke har maks flyt med seg, så er man ikke nybegynner. Er det en grei regel? I hvert fall, Mats og Adrian har enten sitt livs runder eller så tror de at alle andre egentlig er mye bedre enn de egentlig er. Som jo er en klassisk nybegynner-greie. Hm…
Mathias tar i hvert fall 3.plassen på +11, som egentlig burde være en skikkelig solid runde i Nybegynner.

Tre mesterlige herrer tok turen i Master og Kolli viste seg som den mesterligste med sin runde på +2. Jan Henning er ikke langt bak på +3, mens det var litt hurramegrundt for Kasper som til slutt ender på +8.

Katrine Gisholt var eneste i Dame-klassen, så seieren er dermed sikret!

Kuriosa:

  • Alle hull blir birdet.
  • Hull 4 er det letteste for dagen, men spiller likevel 0,1 over par i snitt.
  • Topp 7 i Open hadde birdie på hull 4.
  • Ingen i Open hadde mer enn par på hull 4.
  • Hull 10 er det vanskeligste for dagen med et snitt på 1,5 over par.
  • Hull 4 og 7 blir birdet flest ganger med 15 hver og sto for mer enn 1/4 av alle birdiene for dagen.
  • Hull 3 blir paret flest ganger med 32 par.
  • 7 av 15 i Open gikk -3 eller bedre.

Litt endringer på sammenlagten i Open er det, gitt. Peter har nå en skikkelig feit luke på 17 kast ned Olav og Klammer overtar 3.plassen bare ett kast bak. Graver graver seg opp til en delt 4.plass sammen med Ole Einar bare 2 kast bak der igjen.

Jostein cruiser også videre i Viderekommen og har en god luke på 13 kast ned til Even. Ruben holder fortsatt på 3.plassen med 7 kast opp til Even.

I Nybegynner er det fortsatt “MilleR” som har grei kontroll med 30 kast ned til Bård-André mens Thomas Guldbrandsen (som fortsatt ikke anerkjennes som et ekte etternavn av auto-korrektur), ligger 14 kast bak der igjen.

Uendret i Master hvor det fortsatt er Kolli som holder på ledelsen sin Jan Henning ligger og sveiver like bak med bare 3 kast. Terje er et lite stykke bak nå med 10 kast opp, men det kan endre seg fort.

Det er fortsatt bare tre damer som har deltatt i år, hvor Charlotte N. leder fortsatt, mens Kristine nå går inn på en 2.plass foran Charlotte W.

Koronagolf blir det også neste uke, faktisk ut sesongen, har vi bestemt. Det fungerer bra og det er stor deltagelse og med ferietider snikende innpå, så vi bestemmer like så greit nå at vi kjører det ut sesongen, så satser vi at vi er tilbake til normalen neste sesong. Vi har liksom kommet så langt, så vi kan like gjerne bare dra den helt ut mens vi er i gang. Sa brura.

Men da snakkes vi ved og alt det der. Ta med en venn eller fire og meld dere på til golf ut året. Hei så lenge!

Hei, hei!