Onsdagsgolf 10. juni 2020

Onsdagsgolf 10. juni 2020

Der var vi jaggu tilbake igjen, gitt! Artig hvordan tida flyr, si!

Voldsomt oppmøte i dag og vi knuser gamle rekorder igjen med hele 64 kastere fordelt utover dagen!

26 i Open, 21 i Viderekommen, 3 i Master og 14 i Nybegynner.

Lenge har vi ettersøkt noen skikkelige kremrunder i parken vår, men de har enn så lenge latt seg utebli. Forholdene var vel så og si perfekte, så her var det i hvert fall ikke noe å klage på fra den fronten.

Sunnmøres store sønn, Andreas Havnegjerde, satte standarden tidlig med en solid runde på -6, men det skulle vise seg at det ikke engang skulle holde til pallplass til slutt. Noe som normalt ville holdt til en klar seier. For våre egne spillere hadde virkelig fått opp tempoet i dag og selv med to bogeyer, så går Olav på fantastiske -9! Vi har lenge visst han er i stand til det, men det har vært vanskelig å sette sammen alt det gode spillet på én runde. Lars graver også dypt ned i seg selv og har kanskje også også inngått en pakt med djevelen, for han går på djevelske -8! Og dette er mannen vi måtte overtale til å flytte opp i Open. Peter Lunde er så klart også med og går også en god runde på -7. Tre bogeyer på rad på 9, 10 og 11 ble et par for mye til å ta seieren.

Mye godt spill ellers også i de andre klassene, men det er nesten bare å forvente på en dag som i dag. Jostein Pedersen holder stø kurs og går på solide +1 sammen med Lars Halvor, mens Even bare er ett kast bak på 3.plassen i Viderekommen på +2.

3 vågale herremenn dristet seg også i Master-klassen og her ble det veldig jevnt mellom Jan Henning og Terje, men Jan Henning sveivet det hele i land til slutt på -1 mot Terjes par. Harald var litt opp og ned, men hadde i hvert fall en fin gruppe å gå med til nærmere midnatt.

Noen nykommere er det også i Nybegynner-klassen og Fredrick Langhorst burde kanskje vurdere om han ikke egentlig hører hjemme i Viderekommen, for +7 er ingen Nybegynner-score. Mulig han hadde dagen, men da må han ha hatt en skikkelig god dag også. Jørgen Tveit og Jon Henning burde kanskje også vurdere å gå opp en klasse, for +10 og +11 er imponerende om man er ny.

Kuriosa:

  • Det ble totalt kastet 1123 kast for dagen.
  • Og til tross for så mange kast, så endte det likevel med at på 64 muligheter så ble ikke hull 10 birdet en enste gang og hull 15 ble kun birdet 1 gang av Olav.
  • Hull 5 er nok en gang det vanskeligste hullet for dagen og spiller på 1.6 i snitt over par. Kun 4 birdier og 16 par og 44 med bogey eller mer.
  • Hull 16 er det enkleste for dagen, og det er nok mye takket være vinden som uteble og spiller på kun 0.1 i snitt over par.
  • Hull 16 blir også birdet flest ganger med 16 birder og 35 par. Kun 11 med bogey eller mer.
  • Hull 4 er som regel en god kandidat til det letteste hullet for dagen, men er faktisk kun rangert som nummer 7 i vanskelighet.
  • Hull 1 ser en del birdier på en god dag som dette, men det er bare 4 birdier for dagen selv i vindstille forhold.

På sammenlagten er det ikke så stille, for her er det kamp om plassene. Med 7 spilte runder, så er det Peter som leder, men Olav gjør et lite jafs og er nå bare 6 kast bak. Det er derimot tredelt 3.plass mellom Ole Einar, Grave og Klammer. Alle 7 kast bak Olav.

Jostein begynner å skille seg litt fra resten i Viderekommen og leder med 6 kast over Ruben og 7 over Jon Daniel.

De mesterlige herrer vet å gjøre det jevnt også, og med Terjes stabile spill de siste tre rundene, par, -1 og par, så tar han over tronen som den mest mesterlige foran Kolli, men det skiller bare 3 poeng mellom dem og kun ett poeng der igjen ned til Jan Henning som ligger og sveiver i buskene.

Andreas “MilleR” Mathiassen har nok til å få tellende i Nybegynner og leder med 9 kast over Tobias, som faller ned til en 2.plass, mens Tor Håkon hopper opp til en 3.plass.

Koronagolf neste uke? Ingen vet. Antageligvis, men vi kan ikke utelukke noe. Beskjed kommer uansett.

Da er det vel bare å takke for denne gang og ønske alle gode og friske tider til vi sees igjen. Hei så lenge!

Hei, hei!