Onsdagsgolf 20. mai

Onsdagsgolf 20. mai

Hei på deg og sånn!

Onsdagsgolfen tuter og går som aldri før i disse koronatider, og denne uken ble det også mer koronagolf med golfstart og ulike tider utover dagen.

Forrige uke var vi 49, denne uken var vi 48! Veldig jevnt og stabilt oppmøte! Open var også best representert denne uken med 19 mens Viderekommen var på en klar 2.plass med 15.

Forholdene var mye bedre enn de har vært de siste ukene, så det burde egentlig ikke være noen unnskyldning til at man ikke skulle se opp mot tosifret minus for dagen. Når det er sagt, så uteble storspillet. Peter hadde en litt unormalt ujevn runde, men det holdt likevel til å ta seieren på -3 og viser at han faktisk også er dødelig. Henrik visste å utnytte muligheten og tok 2.plassen på -2. Så er det faktisk firedelt 3.plass på par mellom Tor-Erik, Ole Einar, Ola og Jørn.

Det var ikke mye som skulle skille resultatmessig mellom Open og Viderekommen og det skulle faktisk bare være 4 kast fra den delt 1.plassen i Viderekommen mellom Even og Andreas på +1 opp til tre ganger norgesmester Peter Lunde med sine -3 i Open. Ruben og Jon Daniel åpnet begge i et bra tempo og de lå på -2 og -3 etter 7 spilte hull, men skulle jobbe litt mer på back-9. Begge ender likevel på respektable +3.

4 fjonge herremenn stilte i Master og igjen var det ringreven med Rattleren, Kolli, som skulle visse seg å være mest mesterlig med sin runde på +1. Jan Henning gikk på noen stygge smeller og endte til slutt på +8. Terje hadde en skikkelig jobberunde, og med unormalt 0 birdier, så ble +10 til slutt.

10 skulle ta turen i Nybegynner, og med en ganske overlegen opptreden, så gikk Daniel Pederen inn til +8. Mulig han har meldt seg på i feil klasse, kanskje hadde han bare en unormalt god runde, men det må vel i hvert fall være verdt å vurdere å ta turen opp til Viderekommen.

Kuriosa:

  • Alle hull blir birdet for dagen.
  • Hull 9 og 10 har bare én birde hver.
  • Hull 5 er nok en gang det vanskeligste (begynner å bli et mønster her) med et snitt på 5.3. 0.2 ned fra forrige uke i det minste.
  • Hull 4 er faktisk ikke det letteste for dagen. Det er hull 7 som får denne æren på denne dagen og har så mye som 13 birdier og et snitt på par.
  • Topp 7 i Open hadde birdie på hull 4.
  • Ingen i Viderekommen hadde dårligere enn par på hull 16 (Pynten).
  • Det så mørkt ut for Ole Einar lenge, men så tror jeg kanskje det gikk en liten fanden i ham etter bare én birdie på 15 hull og +3 på scorekortet, så han avsluttet like så greit med birdie på 16, 17 og 18. Og faktisk den eneste som klarte mer enn 2 birdier på rad for dagen.

Sammenlagten oppdaterer seg stadig, og faktisk også nå automatisk uten manuell overstyring, så det er en fryd for en onsdagsgolfskribent. Om det blir riktig gjenstår fortsatt å se, men det har i hvert fall nå blitt spilt 4 av 20 runder, så man kan så smått begynne å se mønstre ta form. Det er mulig det må litt manuell overstyring på de som har byttet klasse, men det får jeg ta etter hvert når jeg føler meg litt tryggere på at dette systemet faktisk fungerer.

Golf blir det helt sikkert også neste uke, og antageligvis med samme koronatiltak, men det har til tross faktisk vært en knakende suksess, vil jeg tørre å påstå.

Så da får vi stålsette oss på nok en fin dag med fine folk og fint vær. Hei så lenge!

Hei, hei!