Onsdagsgolf 29. mai 2019

Onsdagsgolf 29. mai 2019

Hei på deg! Onsdagen står for tur og plasten må ha sin ukentlige luftetur.

21 staute karer valgte også å ta seg en luftetur, og Viderekommen var faktisk den med færrest spillere. Mot normalt, som det heter.

Ronny “best i regnet” Andersen (det var ikke regn i dag forøvrig, så jeg vet ikke hvorfor jeg valgte det kallenavnet) gikk best for dagen. Bogeyfritt og -5. Jørn var ikke langt bak, men to bogeyer på rad gjorde at han kom akkurat bak på -4. Jonas tar nok en tur og tar 3.plassen på -2.

Det er noen nye navn og jeg er ikke helt sikker på hvem Andre Knutsen er, men han går i hvert fall en meget solid runde på +5 og tar seieren i Viderekommen. Ellers var det veldig jevnt i denne klassen, men Even er et hamsterhode foran Martin og Alex som ender på +10 og tar 2.plassen på +9.

Sigbjørn hadde egentlig noe veldig bra på gang, men med bare ett hull, det fryktede hull 17, så smalt det skikkelig og han gikk fra +6 til +12. Espen Rønningen og Tien var også med og endte likt på +15.

Kuriosa:

  • Hull 15 er det eneste hullet som ikke blir birdet for dagen.
  • Hull 17 er det vanskeligste hullet for dagen og spiller på hele 1.6 kast over par. Kun én birdie her av Olav.
  • Hull 5 er det letteste for dagen og spiller på 0.2 under par i snitt.
  • 8 under på 9 kastere i Open på hull 5.
  • Ole Einar var ustabil.

Og apropos ustabil, hull 5 og Ole Einar; det gikk nesten 2 år mellom forrige ace. Denne gangen tar det bare 2 uker! Han smeller til med ace på hull 5 og tar en bit av den resterende ace-pott-kaka som er på 995 kroner. 25% beholder vi videre, så da blir det 746 kroner på ham. Som faktisk er ganske respektabelt med tanke på at den gikk for bare 2 uker siden.

CTP var også på samme hullet, og regelen vi bruker i Skien er at det er nærmest stanga som gjelder, så da blir det bare hvor disken ligger i kurven. Den lå omtrent 7 centimeter fra stanga og det betyr også at han tar CTP-en i samme slengen på 80 kroner. Strålende greier, Ole. Godt jobba. Vel fortjent.

Toppen i Open på sammenlagten er uendret siden både Peter og Tor-Erik gikk dårligere runder enn de allerede hadde. Den eneste endringen er at Jørn sniker seg inn på 3.plass, men det er bare ett poeng ned til Ronney og ett poeng ned til Ole Einar igjen.

Litt av den samme greia i Viderekommen. Grave klarte ikke grave seg frem til banen i dag og får en strøket runde mens Martin gikk dårligere enn noen av sine tidligere runder, så det skiller fortsatt ett poeng mellom dem. Even sniker seg opp til delt 3.plass sammen med Jon Daniel, mens Alex og Mats sniker rett bak.

Topp 3 i Nybegynner er også uendret. Den eneste forskjellen er at det skiller litt flere poeng mellom plassene. Sigbjørn holder an på 98 poeng, Verner på 96 og Tien på 95.

Neste onsdag er det sykkelritt i parken, så da blir det ikke mulig for oss å spille, mens onsdagen etter der igjen er det BDO-mila. Så Ole Einar og jeg tar derfor bare en avgjørelse nå på at vi kjører tirsdagsgolf de to neste ukene. Litt blasfemisk å ta onsdagsgolf på tirsdag, kanskje, men det er uansett bedre enn at det ikke blir noe golf i det hele tatt. Samme tidspunkt som om det hadde vært på en onsdag, men vi satser på at vi kommer tilbake til normalt igjen fra 19. juni.

4. juni er forøvrig også nasjonaldagen til Tonga, så de som føler for å feire dette må gjerne det. Ta med flagg til alle om du kan.

Da gjenstår det bare å takke for meg, så snakkes vi ved!

Hei så lenge! Hei, hei!