Onsdagsgolf 8. mai 2019

Onsdagsgolf 8. mai 2019

Hei igjen! Frigjøringsdagen er over oss, og da passer det vel bra med litt golf? Eller gjør det det? Dere får ta diskusjonen etter golfen når alle har roet seg ned. Nei da, vi er så gode venner, atte!

24 møtte opp til golfen i dag, og det er godt å se at golfen er såpass selvdrevet nå selv uten onsdagsgolfgeneralene (årets ord?) til stede.

De gamle er eldst heter uttrykket og det har aldri vært mer sant enn det var i dag. Vi valgte å droppe Master-klassen før årets sesong, og de tror jeg kanskje var greit, for topp 3 i Open i dag kunne alle spilt i Master. Det var faktisk bare 3 av 8 i Open som ikke kunne spilt i Master.

Men, Jan Henning “Sveiva” Gustavsen går en knallrunde og kommer seg bogeyfritt helt inn til den metaforiske målstreken og tar en ganske overlegen seier for dagen på -5. Ronny henger også med, men kommer et lite stykke bak på -1. Tor-Erik har spilt bra så langt i år og tar 3.plassen på par.

Så vidt flere i Viderekommen, og som alltid, så er det jevnt om plassene. Grave graver nok en gang frem godspillet sitt og tar seieren på +3. Mats gjør også en god figur og tar 2.plassen på +5. Rett bak der, så finner vi Oterholt på +6.

Solid felt i Nybegynner også med 7 plastkastere. Verner er best for dagen og tar seieren på +12. Tien har virkelig begynt å stabilisere spillet sitt og går inn til 2.plass for dagen på +14. Chris er også stabil om dagen og tar den siste pallplassen for dagen på +18.

Et lite notat til alle som skulle lure på hvorfor de kanskje ikke fikk samme score som de trodde, så er det fordi jeg har gått inn på hull 6 og endret det til par på alle. Wox hadde visst noe opplegg på gang der, så det var bare to grupper som fikk spilt der før det ble uspillbart. For å være fair, så setter jeg derfor par på alle. Det er kun Jon Daniel som mister ett kast på det. Litt synd for ham, men jeg synes vi må være rettferdige på det.

Så da, til litt kuriosa:
– Hull 1, 2, 9, 10 og 18 blir ikke birdet.
– Hull 12 blir birdet klart flest ganger med 7 birdier, men er likevel bare det femte letteste for dagen.
– Hull 3 blir på default det letteste siden hull 6 ikke ble spilt.
– Hull 2 er det vanskeligste for dagen og har som nevnt tidligere heller ingen birdier.
– Hull 2 så også dagens høyeste tall, men vi skal ikke nevne navn, Kristian. Din hemmelighet er trygg hos meg.
– Jan Hennings -5 er den beste onsdagsgolfen som har blitt gått i år.

CTP sto vi over i dag, men det gikk visst en kollekt til ace-potten. Ingen ace, så da går denne naturligvis videre.

Sammenlagtliste har vi jo, og i Open så er det nå Tor-Erik som leder med ett poeng foran Peter mens Ole Einar bare er ett poeng bak der igjen.

I Viderekommen er det Grave som har klart å grave frem de beste resultatene i år og leder med bare to poeng foran Martin. Tony henger også med, men har et lite stykke opp til toppen, mens det er kortere vei ned.

7 av 8 som har vært på onsdagsgolf i Nybegynner i år var faktisk på dagens golf, og her er det foreløpig to som skiller seg ut. Tien har et knapt forsprang på Verner og leder med kun ett poeng. Chris holder på sin 3.plass, men er 11 poeng bak Verner.

Golf blir det også neste uke! Ingen nevneverdige dato som burde skape kontroverser selv om det kanskje er noen som har noen meninger om fredstraktaten i Westfalen. Fint om dere kan spare deres sterke meninger om tysk-romerske keisere til etter golfen. På forhånd takk.

Da gjenstår det bare å takke for meg, så sees vi fort neste uke!

Hei så lenge! Hei, hei!