Onsdagsgolf 19. september 2018

Hei, hei!

Da var det faktisk punktum finale for årets onsdagsgolf og vi avsluttet i stil med 30 plastkastere i skikkelig ruskete høstvær. Fordelingen var som alltid Viderekommen med nesten halvparten av feltet.

Vi delte oss inn etter sammenlagtplasseringen i de forskjellige gruppene siden det tross alt er den store finalen og det var fortsatt en del pallplasseringer som ikke hadde blitt avgjort.

Peter gjorde litt som han ville og det holdt til en klar seier i Open på -7. Jørn hadde mye å spille for, men hadde en gameplan om å bare ta det rolig. Det holdt til en 2.plass på -3. Ronny hadde også mye å spille for, men det satte ikke helt som han sikkert hadde håpet. -1 holder likevel til en 3.plass for dagen.

Hele 14 stykker stilte i Viderekommen. Ikke at det er noe sjokk at det er mange der, men 14 er likevel et stort felt bare for én klasse. Sondre har vært stabilt med i toppen i Viderekommen i år, men i dag går han en meget solid runde på par og tar 1.plassen med god margin. Sander var én av dem som kjempet som sammenlagtseieren og han gjorde en ganske bra runde på +6. Men holdt det? Følg med videre! Ulrik har ikke vært med på så mange golfer i år, men han går en fin runde på +7 og deler 3.plassen sammen med Alex på +7.

I Nybegynner var det 5 stk. med og der var det Espen Gulliksen som var best for dagen på +16. Tien er fortsatt fersk, men han viser at han også takler dårlig vær og tar 2.plassen på +18. Ståle henger også med og tar 3.plassen på +20.

Så da, til dagens mann. Han måtte gå minst -1 for å ha en sjanse på 2.plassen i Master samtidig som Jan Henning ikke gikk bedre enn +6. Forholdene var vanskelige og han hadde kun gått to runder på -1 eller bedre hittil i år. Samtidig som Jan Henning bare har to runder dårligere enn +6 i år. Det var en stor oppgave som lå foran ham, men ikke bare gikk han -1, han gikk like så greit hele -7 og matcher selveste norgesmesteren Peter Lunde om dagens beste runde. Jan Henning klarte ikke å forbedre sin dårligste tellende runde på +6 og må dermed gi fra seg 2.plassen på den aller siste golfen for året. Kolli har for lengst sikret sammenlagtseieren i Master, men han også går en solid runde på -2 og tar 2.plassen for dagen.

Kuriosa:

• Hull 5, 10 og 12 er de eneste som ikke blir birdet for dagen.
  • Hull 4 er nok en gang det letteste for dagen. Det er ikke fordi det blir birdet av alle, men fordi det er vanskelig å få noe mer enn en bogey sånn som hullet er akkurat nå. 8 birdier, 18 par og bare 3 bogeyer.
  • Selv uten OB på hull 9, så spiller det som det vanskeligste for dagen på 1.4 over par. Med knapp margin foran hull 3 og 13 som de vanskeligste etter det.
  • Hull 17 er det som blir birdet flest ganger (9), men er likevel det 10. vanskeligste for dagen.
  • Hull 7 er det som blir paret mest for dagen.
  • Hull 3 blir birdet bare 2 ganger, og det er kun Viderekommen-klassen som hadde birdiene her i dag.
  • Open begynte på hull 1 og 3 og hadde nok de tyngste forholdene nede i parken. Det synes på resultatene, hvor kun to i Open klarte par på hull 3 og snittet i Open lå på 5.125.
  • Ingen klarte å gå bogeyfritt i dag, men Jens Jarle kom nærmest med bare én bogey.
  • Onsdagsgolf er fortsatt et klønete ord å skrive på et tastatur.

Vi kjørte virkelig i gang med en CTP-bonanza i dag, og hadde hele tre CTP-er. Én vanlig som var for alle betalende på hull 4, én for Viderekommen og Nybegynner på hull 8 og én liten CTP-konkurranse ned til hull 18 før start.

For en gangs skyld var det ikke Ole Einar eller Peter som tok noen av dem, men det var faktisk Kolli som tok CTP både før start og på hull 4. En ny disk og 120 (tror jeg) kroner ble det av det, og da blir han sikkert hoppende glad! Tim Lasse tok CTP-en på hull 8, og han også skal få seg en flott, ny disk. Kolli hadde ikke fått med seg at denne kun var for Viderekommen og Nybegynner og trodde han hadde tatt også denne. Den gang ei. Gratulerer til alle vinnere og sånn!

Så da, til sammenlagten.

1. og 2.plassen i Open var allerede avgjort, men 3.plassen var så absolutt ikke avgjort. Presset var på Ronny og han måtte gå minst -4 for å ha en sjanse. Han klarte bare -1 på dagens runde, så det betyr da at Jørn tar 3.plassen. Jørn gikk også på -3, så Ronny måtte da gått minst -5 for å kunne matche. Gratulerer til Peter med nok en sammenlagtseier med komfortable 569 poeng! Gratulerer også til Ole Einar med en solid 2.plass på 531 poeng!

Kuriosa:

• Peter endte med et snitt på -9.72 på sine 11 tellende runde.
  • Ole Einar med et snitt på -6.27.
  • Jørn endte et snitt på -4 blank.
  • Ronny kom bare 4 poeng bak 3.plassen som betyr at han har et snitt på -3.63 per runde.
  • Peters beste tellende runde var på -13, mens hans dårligste var på -7.
  • Ole Einars beste var på -12, mens hans dårligste var på -4.
  • Jørns beste var på -7, mens hans dårligste var på -2.

I Viderekommen skulle det bli litt drama og det var faktisk ingen av topp 3-plasseringene som var sikret. Sander gikk på +6 og skulle faktisk vise seg å holde til å komme likt med Martin på poeng på 1.plassen sammenlagt! Det er mulig jeg sa at han måtte gå minst +4 forrige uke, men da har jeg i så fall gjort feil matte. Det er en brutal verden og i sportens verden, så kan det bare være én vinner. Etter litt samtale med klubbleder Ole Einar, så har vi kommet frem til at ved like mange poeng etter endt sesong, så avgjøres det med beste strøkne runde frem til man har en vinner. Det kan virke urettferdig, men vi ønsker å belønne de som har høyt oppmøte. Det betyr dermed at det blir Martin som blir den absolutte knepene vinner i Viderekommen med sin 12. beste runde på 34 poeng over Sanders 32 poeng.

3.plassen var heller ikke avgjort, men denne tok Grave med sin runde på +8 og sniker seg dermed forbi Mats.

Kuriosa:

• Martin og Sander ender med samme snitt på +5.72 per runde.
  • Grave ender med et snitt på +6.45 per runde.
  • Martins beste tellende runde var på +3, mens hans dårligste var på +8
  • Sanders beste var også på +3 og hans dårligste var også på +8.
  • Graves beste var på +2 mens hans dårligste var på +10.

Ingen damer stilte på noen av de siste 10 gangene, så her er stillingen uendret siden runde 12. Camilla vinner ganske komfortabelt, mens Rikke kommer på en klar 2.plass og Charlotte tar 3.plassen.

Kuriosa:

• Ingen av damene hadde nok runder til å ikke få runder på 0 som tellende.
  • Camillas beste var på +12.
  • Rikkes beste var på +13.
  • Charlotte stilte kun én gang, men gikk en runde på +30.

Espen Gulliksen hadde god kontroll på 1.plassen i Nybegynner før dagens siste runde, og det var egentlig bare en helt vanvittig runde av Ståle som kunne sette denne i fare. Espen vinner med 14 poeng foran Ståle, mens Fredrik Hande tar til hande og sniker seg forbi Haukedalen på siste runde og tar 3.plassen med bare 3 poeng.

Kuriosa:

• Espen og Ståle var de eneste som hadde nok runder tellende i Nybegynner.
  • Espens beste runde var på +15.
  • Ståles var på +13.
  • Fredriks var også på +15.

Det ble som sagt drama i Master-klassen, men Kolli hadde likevel sikret seieren her for en stund tilbake. 463 poeng endte han på, mens Jens Jarle hopper inn til en 2.plass på 448 poeng. Jan Henning får allikevel et plaster på såret og tar 3.plassen med 442 poeng.

Kuriosa (siste nå. Lover):

• Kolli går et snitt på -0.9 på sine 11 tellende runder.
  • Jens Jarle på +1.27.
  • Jan Henning på +1.82.
  • Kollis beste tellende runde var på -2, mens han dårligste var på +2.
  • Jens Jarles beste var på -7 mens hans dårligste var på +5.
  • Jan Hennings beste var på -3 mens hans dårligste var på +6.

Før vi runde helt av, så minner vi nok en gang om årets KM nå til lørdag. Det er årets høydepunkt og er åpent for alle som ønsker. Medlem eller ikke. Vi starter med en puttekonk før runden klokken 10:30, så møt opp i god tid før det. Etter runden, så blir det velvære for de som har tid og krefter til det før vi topper hele greia med en avslutningsfest i Kulesbua fra klokken 19:00.

100 kroner koster det for å være med og 50 kroner ekstra om man vil ha pizza og brus på festen.