Onsdagsgolf 12. september

Onsdagsgolf 12. september

Hei på deg!

Onsdag står for dør og betyr golf i parken. Høsten begynner å gjøre seg både synlig og merkbar. Noen sverger fortsatt til shorts og t-skjorte, men 15 grader og sur vind er ikke helt sommervær, føler jeg. Men det er kanskje bare meg. Vi er jo tross alt varmblodige dyr som kan regulere vår egen kroppstemperatur. Så lærte dere noe i dag også.

22 ivrige entusiaster møtte opp i dag, hvorav halvparten var i Viderekommen.

Peter Lunde er i gang igjen og går solid som alltid på -7, men Olav får virkelig opp dampen etter et par enkle puttbom og går inn til sin andre strake runde på -6. Gutten er bare 16 år og kan bli meget farlig lokalt og nasjonalt i årene fremover. Gamlefar Jørn menger seg også med ungdommen og kommer to kast bak på -4.

I Viderekommen er det jevnt som alltid, og i dag er det Alex som går en solid runde på +4 og årsbeste med tre kast. På 2.plass er det delt mellom de to som kjemper om sammenlagseieren; Martin og Sander på +6. Bak der er det vanvittig jevnt, og bare tre kast 2.plassen, så kommer man helt ned på en 9.plass.

Faktisk bare tre klasser er representert i dag, og den siste er Nybegynner med 6 spillere. Andre Knutsen representerer best i dag og går en fin runde på +13. Espen har begynt å jevne ut nivået sitt og tar 2.plassen på +17, og på 3.plass har vi den ferske Tien som går hele ti kast bedre enn forrige ukes debut og ender på +19.

Kuriositetos:

  • Alle hull blir birdet for dagen.
  • Hull 16 blir faktisk birdet hele 4 ganger. Dobbelt så mye som hull 11 og bare én gang mindre enn hull 1 og 8.
  • Likevel spiller det som det det femte vanskeligste hullet.
  • Uten OB på hull 9, så går snittet betraktelig ned, men det spiller likevel 4.8 i snitt og er det nest vanskeligste for dagen.
  • All skog på høyre side på hull 4 har blitt pløyet ned og det er nå mer eller mindre en hyze på 90 meter. Ikke overraskende at det spiller som det enkleste for dagen og ikke overraskende er det 6 birdier, 12 par og 4 bogeyer.
  • Hull 13 er det vanskeligste hullet for dagen, men bare 0.1 mer i snitt enn hull 9.

CTP var på hull 2 i dag og da var det bare vær så god for Ole Einar å ta denne. 40 kroner ble det på det. Mer til balja.

Kampen om 1. og 2.plass i Open er allerede avgjort, så der er det ikke mye spenningen, men kampen om 3.plass derimot er langt fra avgjort. Jørn har en luke på 3 poeng ned til Ronny når det gjenstår bare én runde, men det er egentlig ganske enkelt: Om Jørn går ett kast dårligere enn Ronny neste uke, så tar han 3.plassen alene. Om Ronny vinner med to kast, så blir det likt. Men, Ronny må gå minst -4 for å kunne komme likt. Olav er heller ikke helt ute av det, men han må gå minst -10 for å kunne komme likt. Det er absolutt ikke umulig, men for hvert kast Jørn går bedre enn -2, så må også Ronny og Olav gå ett kast bedre. Kanskje det ikke var så enkelt likevel, men spennende blir det i hvert fall!

I Viderekommen er det også spenning, og det er en kamp om både 1. og 3.plass. Martin og Sander er de som kjemper om seieren nå, og foreløpig det Martin som har en luke på 4 poeng. De kommer også til å få samme laveste runde som tellende, så her er det også ganske enkelt (i hvert fall i hodet mitt): Om ingen går bedre enn +8, så endrer det ingenting på den nåværende stillingen. Om Sander går 5 kast bedre enn Martin og +3 eller bedre, så er det Sander som vinner. Men igjen, uten at Martin går bedre enn +7. Spennende her også! Kamp er det også om 3.plassen og her er det Grave og Brog som skal få kjempe om den. Grave gikk forbi Mats med ett poeng forrige runde, men han har også en runde på +14 som tellende, så det er stort forbedringspotensiale bare han møter opp på den siste ukesgolfen. Jeg gidder ikke gå veldig nøye inn på detaljene her, for det står egentlig mest på hvor mye Grave kan forbedre fra sin dårligste runde. Med en skikkelig kanonrunde, så er han faktisk også med og kjemper om sammenlagtseieren, men da må han gå virkelig bra uten at Martin eller Sander forbedrer sine runder. Kun en teoretisk mulighet, dessverre.

Dame-klassen er også avgjort, men det kan vi ta neste uke.

Master er også mer eller mindre avgjort. I hvert fall om 1.plassen. Kolli har en såpass komfortabel luke nå at det vil være nærmest umulig for noen å gjøre noe med det. Selv ikke Peter Lunde om han hadde vært 22 år eldre. Jens Jarle har fortsatt en mulighet på 2.plassen om han klarer å gå en runde på -1 eller bedre og Jan Henning ikke klarer å forbedre fra +6.

Espen Gulliksen har nå en luke på 14 poeng ned til Ståle og sammenlagtseieren i Nybegynner ser ut til å være sikret. Men 3.plassen er det en hel haug av spillere som har mulighet til å kapre. Foreløpig er det Anders Haukedalen som har den, men Både Verner, Fredrik og Andre har mulighet til å ta den. Det spørs egentlig litt på hvem som møter opp.

Siste ukesgolf som nevnt neste uke. Klokken 17 starter vi, så møt opp i god tid før det.

Klubbmesterskapet er påfølgende lørdag, den 22., og er helt klart årets høydepunkt, så dette vil dere ikke gå glipp av!

Da føler jeg at jeg fått med meg det meste som er verdt å nevne, så da snakkes vi ved!

Hei så lenge! Hei, hei!