Onsdagsgolf 18. juli 2018

Onsdagsgolf 18. juli 2018

Hei på deg sann!

Det var forventet et heidundrende regnvær tidligere i uken, men det lot visst vente på seg, så vannlig ble det ikke, men derimot vanlig golf.

Og mens man snakker om vanlig, så var det 24 som møtte opp i dag og Viderekommen var best representert. Men denne gangen med bare én mer enn Open.

Noe som derimot ikke var vanlig, eller, det var det for et par måneder siden; er at Ole Einar går en solid bogeyfri runde på -10 og feier all motstand av banen (eller hullet om man vil)! Jonas gjorde også en sjelden visitt og viser at han ikke har mistet onsdagsfeelingen helt enda og tar 2.plassen på -4. Det skiller omtrent en generasjon mellom dem, men det hindrer likevel ikke Olav og Jørn å gå likt på -2 og dele 3.plassen. Godt å se at sosialismen ikke er helt død ennå til tross for generasjonskløften.

I Viderekommen var det Kristian som spilte best på +9 og har satt sammen en rekke gode resultater i det siste nå. Det smalt litt på et par hull, men ellers var det solid kasting. Even hadde også litt opp- og nedturer, men klarer likevel 2.plassen til slutt på +12. Det er ingen generasjonskløft mellom Jon Daniel og Johannes, men de deler likevel broderlig 3.plassen på +13.

Espen er som alltid å finne på topp i Nybegynner-klassen og han går i dag sin beste onsdagsgolf på +18 og vinner med 4 kast på Alexander Antonsen.

I Master var det 5 fasjonable herremenn som stilte, og med like mange bogeyer som birdier, så endte til slutt Kolli på par og tar dagens seier i den mesterlige klassen. Tema for dagen var tydeligvis deling, for Kasper og Jens Jarle syntes også det var en god idé å dele 2.plassen på +4.

Greit det ikke er noen amerikanere her, for da kunne vi ha blitt anklaget for kommunisme! Nei da, jeg bare spøker. Kanskje. Litt.

Kuriosa:

  • Hull 10, 13 og 16 blir ikke birdet for dagen.
  • Hull 4, 6, 9 og 18 blir birdet bare én gang.
  • Hull 1 er dagens letteste hull med et snitt på par. Det er også bare ett av tre hull som ikke bare mer enn bogey som det høyeste tallet.
  • Hull 9 er det vanskeligste med ganske god margin og ligger med et stødig snitt på 5.5.
  • Hull 14 blir faktisk birdet flest ganger med 8, og det er nesten like mange par (9) som birdier.

Det var også en litt utradisjonell CTP-konkurranse før start og denne tok Ole Einar og tjente inn 100 kroner! Mer penger i kassa, sa folk! Gratulerer så mye. Sa folk. Visstnok.

 

På sammenlagten finner vi fortsatt Peter på topp med en ganske klar ledelse, og Ole Einar tar faktisk bare innpå med 2 poeng med sin -10-runde. Og deles skal det gjøres også på sammenlagten, for med Ronnys fravær og Jørns runde på -2, så holder akkurat til at de nå deler 3.plassen på 317 poeng.

Deles skal det derimot ikke gjøres i Viderekommen. Mats holder fortsatt på ledelsen, men Martin er bare 4 poeng bak nå. Grave graver sin egen grav igjen og får nok en 0-poenger tellende. Det gjør at han faller ut av pallen og ned til en 5.plass. Kristian overtar 3.plassen og er ikke så langt bak Mats. Med den stigende formen, så kan dette være mannen å se opp for inn mot innspurten.

Ingen av damene stilte på dagens golf, så her er sammenlagten mer eller mindre uendret fra sist gang.

I Nybegynner har Espen opparbeidet seg et solid forsprang og har omtrent dobbelt så mye poeng som Anders på 2.plass.

Kolli hadde ledelsen i Master og æker den litt etter dagens runde. Jan Henning har fortsatt et solid sveivegrep (årets ord?) om 2.plassen, men Kasper er bare 10 poeng bak på 3.plass.

 

Da er det vel bare å minne på at golfen ikke tar pause på sommeren og at vi håper å sees igjen neste uke til samme tid og til samme sted. Varmt blir det sikkert da også, så husk shorts og drikke!

Hei så lenge! Hei, hei!