Onsdagsgolf 11. juli 2018

Onsdagsgolf 11. juli 2018

Hei sann på deg!

Som et lokomotiv uten bremser, så ruller golfen videre. Uten nåde. Uten medlidenhet. Kun de sterkeste overlever.

Og akkurat like mange sjokolader som det er i en adventskalender, så møtte også 24 stykker opp for å trosse sommerelementene i dag. Forholdene var som de har vært de siste 2 månedene; varmt. Det var lite vind i dag for en gangs skyld, men heldigvis var det overskyet, så da slapp sjokoladene å smelte.

7 stilte i Open og her var det vel egentlig aldri noen tvil. Peter er tilbake og gjør seg bemerket med en klar seier på -9. Et stykke bak der finner vi Jørn på en 2.plass på -2, og litt bak der igjen finner vi den tvangsopprykkede Erlend Frydenlund på +1. Forrige ukes vinner, Henrik, fikk det ikke helt til å gå på trikkeskinner.

Viderekommen er som alltid best representert, og her finner vi nok en gammel traver fra Hjalmar Johansen videregående. Preben spiller veldig stabilt med tre birdier, 4 bogeyer og 11 par og ender til slutt på +1. Grave har stått opp fra graven sin og spiller sin beste ukesgolf hittil på +3. Har han vært i hardtrening disse siste ukene? Det får vi aldri vite. Vi kan så klart spørre ham, men jeg føler man trenger litt mystikk i hverdagen. Med unntak av en litt trøblete midtseksjon, så gjør Martin en god runde og tar 3.plassen på +6.

I Dame-klassen stilte våre flotte fruer Camilla og Rikke, og Camilla tok en revansje fra forrige uke og tok seier på +15 foran Rikkes +18.

4 stilte i Nybegynner, og det skulle bli veldig jevnt. Ståle var knepent best for dagen på +19 foran Kristian og Anders på delt 2.plass på +20. Verner gjør også sin debut og er ikke langt bak de andre på +22. Ståle tok virkelig noen kast på de andre med sin imponerende birdie på hull 3.

I Master var det 2 fornemme herremenn som stilte. Jan Henning hadde ganske jevn fordeling av birdier, bogeyer og par og endte til slutt på +2. Kasper hadde det litt tyngre og gikk på en liten smell på hull 3 og ender til slutt på +9.

Kuriosa:

  • Hull 6, 9 og 13 blir ikke birdet i dag.
  • Dette er første onsdagsgolf i år hvor hull 6 og 9 ikke har blitt birdet.
  • Hull 2 er for en gangs skyld det letteste hullet for dagen med et snitt like over par på 3.1.
  • Hull 9 er nok en gang det vanskeligste for dagen med sitt snitt på 5.5.
  • Open måtte virkelig jobbe på hull 9 og hele 7 av 9 hadde bogey, hvorav alle gikk OB. Kun Peter og Tord klarte par i Open.
  • Hull 3 ble faktisk birdet flest ganger med 8 birdier, men spiller likevel som det 9. vanskeligste.

CTP hadde vi så klart også og El Pedro slår til igjen og tar CTP-en på hull 1, og innkasserer 110 flotte, feite kroner! Vi gratulerer så mye og sånn.

Sammenlagten ser ikke de store endringene for Open, annet enn at Peter får en enda større ledelse og leder nå med hele 26 poeng på Ole Einar. Ronny holder fortsatt på 3.plassen sin, men er bare 4 poeng foran Jørn.

I Viderekommen skjer det derimot litt. Mats holder fortsatt på ledelsen, men er bare 3 poeng foran Martin på 2.plass. Grave hopper inn i det gjeve selskap igjen og overtar 3.plassen. Det skiller kun 3 poeng mellom alle pallplassene i Viderekommen, så dette kan bli spennende!

Camilla har fortsatt grep om Dame-klassen, men Rikke har begynt å snike litt innpå og har hevet spillet sitt de siste ukene.

Espen holder fortsatt på ledelsen sin i Nybegynner-klassen, men Anders på 2.plass og Ståle på 3. kommer stadig nærmere.

I Master-klassen er det fortsatt Kolli som holder på ledelsen, men han skal passe litt på for Jan Henning har begynt å sveive seg innpå og er nå bare 5 poeng bak. Kasper har fortsatt 3.plassen, og har en luke på 9 poeng ned til Harald.

Vi tar som sagt ingen sommerpause og kjører på med onsdagsgolf også neste uke. Til vanlig tid og til vanlig sted. Alt som vanlig. Men kanskje blir det vannlig? Ingenting som tyder på det, men jeg ville bare lage et teit ordspill.

Da snakkes vi og sånn! Hei så lenge! Hei, hei!