Sesongen er i gang! The return of the onsdagsgolf

Hei sann!

Det har vært en lang pause fra onsdagsgolfen, men førstkommende onsdags, altså 25., så starter vi opp igjen! Det er noen få endringer fra i fjor, og de har vært med på vintergolfen vil nok være kjent med dette, men det er også noen nye endringer på det. Så for ordens skyld, så tar vi en kjapp gjennomgang av hvordan systemet fungerer:

Det vil spilles i fem klasser: Open, Dame, Junior, Viderekommen og Nybegynner.

  • Open vil være for dem som på snitt kan gå fra +5 og bedre jevnlig.
  • Viderekommen vil være for dem som på snitt kan gå fra +5 til +20.
  • Nybegynner vil være for dem som er nye i sporten og ikke forventer å gå bedre enn +20 eller mer i snitt over en sesong.
  • Dame er, ikke overraskende nok, for damespillere.
  • Mens junior vil være for dem opp til 18 år.

Når man først har valgt seg en klasse, så er det ikke sånn at man nødvendigvis må være der, men det vil være noen enkle regler for det. Når man har fått poeng for fem runder, så står man fritt til å gå ned en klasse. Etter det, må man være i klassen man har meldt seg på ut sesongen. Man står når som helst fritt til å gå opp en klasse, men regelen om fem runder vil fortsatt gjelde om man ønsker å gå ned igjen. Vi vil så klart ikke være helt firkantet på dette, men vi ønsker å gjøre det så rettferdig som mulig for alle og oppfordrer til god konkurranseånd.

Om man vil komme på sammenlagten, så må man være medlem av en frisbeeklubb. Det naturlige for dem som spiller her i Skien vil så klart være Skien Frisbeeklubb, og om man vil melde seg inn, så kan man finne mer info om dette her: Bli medlem. For de som kommer fra andre klubber og er medlemmer der, så kommer de så klart med på sammenlagten her hos oss.

Det er så klart åpent for alle å delta på onsdagsgolfen, og det krever ikke noe medlemskap, selv om det hjelper oss til å blant annet få midler til å vedlikeholde banen og utvikle den videre.

Første onsdagsgolf vil som sagt være 25. april, og siste vil være 26. september. Det blir da 23 runder totalt hvor 11 av dem vil bli tellende. Poengsystemet, for dem som ikke er kjent med det, vil være 100 poeng minus antall kast. Så om man for eksempel går på 65 kast, vil det da bli 35 poeng. Det vil bli lagt ut en liten oppdatering etter hver runde og en sammenlagtliste med oversikt over alle klassene. Målet vil være å få dette ut samme kveld, men vi håper dere forstår at det kanskje ikke alltid vil forekomme.

Første runde vil starte klokka 17:30, men vi vil starte klokka 18:00 om ikke så altfor lenge. Bare en sikkerhetsmargin så vi er sikre på at vi rekker det før det blir mørkt. Møt gjerne opp i god tid før sånn at vi rekker å dele inn grupper og faktisk starte til tiden.

Det vil også være mulighet for CTP- og en ace-pott på hver runde. CTP vil alltid være på et hull alle har mulighet til å nå, mens ace-potten gjelder på alle hull. Det koster 10 kroner per og er en artig, liten ekstragreie for de som ønsker det.

Vi vil benytte Disc Golf Metrix til å føre resultater, og det krever at man har en profil. Dette kan enkelt gjøres her: Disc Golf Metrix. Påmelding til første runde kan dere gjøre allerede nå om dere ønsker det: Onsdagsgolf – runde 1.

Håper vi blir en god gjeng og at vi sees til onsdag!

Hei så lenge! Hei, hei!