Vintergolf 14. april

Vintergolf 14. april

Det er kanskje å strekke det litt langt å kalle det vintergolf siden vi nå er halvveis ut i april, men det er faktisk en del snø igjen, så det er ikke helt ubetinget.

Flotte forhold i dag i hvert fall, og virkelig knakende lekkert vårvær. Temperaturen var opp mot 15 grader, ikke så mye vind, og til og med litt sol.

18 møtte opp til årets siste vintergolf, og det var nesten helt jevnt fordelt mellom Open og Amatør, med 10 i Open og 8 i Amatør.

Ikke overraskende, så var Peter den beste for dagen, og vinner ganske greit på -8. Heller ikke overraskende, så er Ole Einar nest best med sin runde på -4. Og heller ikke så overraskende, så er Jørn tredje best på -2. Terje hadde også kommet ut av vinterdvalen og viser at han ikke har glemt gamle kunster og gjør en hederlig innsats som holder til +2.

I Amatør-klassen skulle det bli veldig spennende om hvem som skulle ta seieren. Faktisk så spennende at det blir tre-delt førsteplass mellom Jon Daniel, Stig og Lars! Alle på +11. Mats var bare ett kast unna å være med på festen, men endte til slutt på +12. Siden dette er den siste vintergolfen for året, så valgte vi å slå litt på basstromma og ville gi ut en valgfri disk fra Ole Einars mystiske plastkasse til vinneren i Amatør-klassen. Men siden alle var så sosialistiske, så måtte det omspill til for å kåre en vinner av nevnte disk. Stig tok til slutt det lengste strået og valgte seg en fin, magisk disk fra Ole Einars emporium! Vi gratulerer!

Og som nevnt, siden det var siste vintergolfen, så tenkte vi like gjerne at vi skulle kline til enda litt mer ved å ha en bonus-CTP på hull 2 hvor vinneren kunne velge seg en flott, ny disk fra Ole Einars kasse. Det var Ole Einar som tok denne, og han tenkte at det sikkert var bedre om det kunne gå til et bedre formål, og valgte å kjøre en liten ekstrakonkurranse om disken. Jeg må ærlig talt si at jeg ikke er helt sikker på hva denne kjekke, unge herremannen heter, men jeg vet det var én av Road To Mijas-gutta som tok turen fra Oslo. Jeg tar en sjanse og satser på at det var Thorgeir.

Og apropos Road To Mijas, så hadde vi også dette for dagen, for de som ville være med. 7 stykker var med, hvor da premien var en Maverick fra Dynamic Discs. Ole Einar har vist seg å være god på CTP-er og tok også denne med et par fot eller en halvtime med oppmåling og skritting. Pro tip: det er ikke så lett å måle distanse rundt, mellom eller omkring en snøkanon. Vi gratulerer så mye i hvert fall!

Og den tradisjonelle CTP-en hadde vi også så klart og her var det ringreven Aulebo som kom nærmest på hull 7, og det ble en brukbar CTP på 130 kroner også. Hei hurra, og gratulerer til deg!

Og nå da alle runder er ferdigspilte (vi klarte faktisk 23 runder med vintergolf!), så har vi også den endelige plasseringen:

I Open var det mer eller mindre avgjort for flere uker siden, og Ole Einar viser at han ikke trenger shorts for å spille bra. Han vinner til slutt med 483 poeng og har et snitt på 43.9 poeng på sine tellende runder. Det var litt kamp om andreplassen en periode, men det var til slutt Jørn som tok denne med 467 poeng med et snitt på 42.45 poeng per runde. Selv om han holder Master-alder (årets ord?), så tar Jens Jarle likevel en solid tredjeplass med 431 poeng med 39.2 poeng per runde.

Det så lenge ut til at Lars Grave skulle ta hjem seieren i Amatør-klassen, men en periode med 8 runder på rad uten oppmøte gjorde at det skulle bli vanskelig å holde på plassen. Martin Oterholt gjør en skikkelig innspurt, og tar til slutt en ganske komfortabel seier med 348 poeng med et snitt på 31.6 poeng per runde. Lars må til slutt nøye seg med andreplassen på 310 poeng med et snitt på 28.2 poeng, hvorav én runde på 0 poeng ble tellende. Frode Østrem hadde lenge grep om den siste pallplassen, men siden det ble litt lite oppmøte de siste rundene, så åpnet det døren for andre som ville inn. Eller eventuelt opp, om du vil. Mats Brog lå lenge på topp 3 før han falt ut en periode, men han ender til slutt på tredjeplass med 235 poeng med et snitt på 21.36 per runde. Det ble til slutt også tre runder på 0 som tellende for Mats. Hederlig innsats av Tony også, som ender 10 poeng bak pallen på 225 poeng.

Det ryktes også at vår store leder, Ole Einar, skal ordne med trofeer av et slag til pallplassvinnerne. Vi venter i spenning!

Vi hadde kun én damespiller og én juniorspiller gjennom sesongen, så disse får derfor ingen trofeer, men de skal likevel få en hederlig omtale. Disse er da Beathe Abrahamsen og Tobias Kristiansen.

Vi ble til slutt 54 som deltok på vintergolfen gjennom sesongen, og dette er i hvert fall ny rekord med ganske god margin! Det tydelig at inndeling av klasser har vært en suksess, så dette er noe vi vil bygge videre på mot årets onsdagsgolf.

Og apropos onsdagsgolf, så er dette det neste som skjer i regi av klubben. Vi starter opp onsdag 25. april, og satser på å starte klokken 17, men vi kommer tilbake med eksakte detaljer rundt dette og mer om kort tid.

Da gjenstår det vel bare for meg å takke for i år, så sees vi til onsdagsgolfen om to uker!

Hei så lenge! Hei, hei!