Onsdagsgolf 27. september

Da var vi faktisk ved veis ende, som det heter, og siste onsdagsgolf for året har blitt ferdigspilt.

Vi ble 17 på avslutningen, og for å holde litt på spenningen, så delte vi inn gruppene etter sammenlagten i dag. Det var noen som hadde litt å spille for i dag, men det sto mest mellom hvem som skulle ta 2. og 3.plassen mellom Ole Einar og Jonas. Det skilte kun ett poeng mellom dem før dagens runde, så her var det helt åpent.

Og spenning ble det! Det kunne faktisk ikke blitt stort jevnere enn det til slutt ble. Både Ole Einar og Jonas går på -4 i dag, og med status quo, så betyr det at Jonas til slutt tar 2.plassen på sammenlagten med ett fattig poeng! Det skal nesten ikke gå an etter 25 runder med golf! Kolli gjør også en solid innsats i dag og tar dagens 3.plass på -3. Peter tar det bare helt rolig og cruiser inn til par.

Kuriosa:
– Hull 6 og 13 er de eneste som ikke blir birdet for dagen.
– Hull 7 er det enkleste for dagen og det eneste som spiller under par på 2.9.
– Og uten at jeg egentlig trengte å sjekke det, så er hull 9 nok en gang dagens vanskeligste på 5.1.
– Ingen hull gikk heller bogeyfritt, men hull 8 var nære på med bare én dobbelbogey.
– Kolli kom nærmest å gå bogeyfritt, og hadde bare én stakkars bogey på hull 16.

CTP var i dag på hull 5, og denne tok like så greit Kolli med det første kastet på hullet, og den sto seg også helt til alle gruppene hadde spilt seg ferdig. 86 kroner, merkelig nok, ble det på bragden! Som jo er knallers!

Så til sammenlagten, ja. Nå er alle runder spilt, og det er ikke noen flere poeng å hente, så dette er blir da den endelige topp 10-listen:

1. Peter. Vant i fjor og vinner også igjen. Hadde mye fravær, men det holdt akkurat og han fikk faktisk en runde strøket også. Vinner til slutt ganske komfortabelt med 13 poeng ned til Jonas.
2. Jonas tar en superknepen 2.plass etter dagens runde, men det skal også sies at det var Jonas som lå i føringen mesteparten av sesongen.
3. Ole Einar tar den siste pallplassen, og bare ett stakkarslig poeng bak Jonas. Det føles nok litt surt nå, men han har likevel gjennomført en knallsesong!
4. Ronny kom litt sent i gang, men etter en solid sommersesong, så var han lenge en utfordrer til pallplass. Det endte til slutt med en veldig solid 4.plass, hvor det var 29 poeng opp 20 poeng ned.
5. Det var lenge en liten kamp om 5.plassen mellom Jørn, Tor-Erik og Kolli, men til slutt dro Jørn den i land når de andre rundt ham snublet litt.
6. Tor-Erik kjempet som sagt lenge om 5.plassen, men det ble til slutt en 6.plass og det ble også 13 poeng opp og 17 poeng ned.
7. Kolli tok til slutt 7.plassen, og tok litt innpå Tor-Erik med dagens runde, men det måtte egentlig et lite mirakel til om han skulle ha håp om noe høyere enn det etter dagens runde.
8. Jan Henning tar også til slutt 8.plassen. Han lå lenge og kjempet om plassen med Groa, men Groa falt dessverre av på slutten, så det ble det egentlig ikke så voldsomt mye konkurranse dem i mellom.
9. Olav der i mot, var veldig nære å ta igjen Jan Henning og en runde på par hadde gjort at de hadde delt plassen. Det ble det dessverre litt tungt for Olav i dag, og han valgte til slutt å DNFe for å fokusere på morgendagens prøve. Vi får håpe det går litt bedre enn det gjorde i dag, men en topp 10-plassering er likevel en god start for klubbens yngste medlem som har mange år foran seg.
10. Så over i den helt andre enden av aldersskalen, og der finner vi Kasper. Han kom bare 3 poeng bak Olav og kunne gjort noen hopp oppover på tabellen med en god innspurt. En topp 10-plassering er uansett godt gjennomført av vår egen hopp-puttspesialist.

Kuriosa extravaganza:
– Peter går i snitt -7.0 på sine tellende runder, og selv om han hadde et snitt på 0.14 bedre i fjor da han vant, så hadde han også veldig mange flere deltagelser da og jeg vil også påstå at banen for det meste spilte litt lettere også i fjor.
– Jonas går et snitt på -6.0, som også er veldig høyt, men det er ett kast i snitt per runde, som dag naturlig nok gjør at han ender opp 13 poeng bak Peter til slutt.
– Ole Einar ender med et snitt på -5.923, og det sier jo hvor tett det til slutt ble når han i snitt går 0.077 kast dårligere enn Jonas per runde.
– Ronny har også et respektabelt snitt på -3.7 per runde.
– Jørn har et snitt på -2.15.
– Tor-Erik har et snitt på -1.15, og vi ser også her at det da til slutt blir ett kast per runde, men også desto mer cred til knallturneringen han gjorde under Skien Open i år, hvor da hans beste runde var på -7!
– Kolli ender så vidt på noen pluss i snitt med +0.15 i snitt per runde.
– Så er det et lite byks ned til Jan Henning som går +3.38 i snitt per runde.
– Olav går +3.846 i snitt per runde.
– Og Kasper går +4.08 i snitt per runde.

– Den beste runden som ble spilt på ondsdagsgolfen i år var det, ikke overraskende, Peter som hadde da han i runde 10 slo til med -12!
– Peter og Ole Einar hadde også de nest beste rundene, hvor Peter hadde 2x -11 og Ole Einar hadde én runde på -11.
– Ole Einar og Jonas hadde også begge tre runder på -9 hver.

Før jeg sier takk for meg, så vil jeg minne om årets klubbmesterskap som er allerede nå til lørdag, og under følger litt info klipt og limt fra Facebook: