Author Archives: admin

About admin

Essential Oil Diffuser - The Pure Finest Enterprise is a Singapore based corporation that aims to bring you the best quality aromatherapy products at affordable prices. 

The last battle

Onsdagsgolf 27. september

Da var vi faktisk ved veis ende, som det heter, og siste onsdagsgolf for året har blitt ferdigspilt.

Vi ble 17 på avslutningen, og for å holde litt på spenningen, så delte vi inn gruppene etter sammenlagten i dag. Det var noen som hadde litt å spille for i dag, men det sto mest mellom hvem som skulle ta 2. og 3.plassen mellom Ole Einar og Jonas. Det skilte kun ett poeng mellom dem før dagens runde, så her var det helt åpent.

Og spenning ble det! Det kunne faktisk ikke blitt stort jevnere enn det til slutt ble. Både Ole Einar og Jonas går på -4 i dag, og med status quo, så betyr det at Jonas til slutt tar 2.plassen på sammenlagten med ett fattig poeng! Det skal nesten ikke gå an etter 25 runder med golf! Kolli gjør også en solid innsats i dag og tar dagens 3.plass på -3. Peter tar det bare helt rolig og cruiser inn til par.

Kuriosa:
– Hull 6 og 13 er de eneste som ikke blir birdet for dagen.
– Hull 7 er det enkleste for dagen og det eneste som spiller under par på 2.9.
– Og uten at jeg egentlig trengte å sjekke det, så er hull 9 nok en gang dagens vanskeligste på 5.1.
– Ingen hull gikk heller bogeyfritt, men hull 8 var nære på med bare én dobbelbogey.
– Kolli kom nærmest å gå bogeyfritt, og hadde bare én stakkars bogey på hull 16.

CTP var i dag på hull 5, og denne tok like så greit Kolli med det første kastet på hullet, og den sto seg også helt til alle gruppene hadde spilt seg ferdig. 86 kroner, merkelig nok, ble det på bragden! Som jo er knallers!

Så til sammenlagten, ja. Nå er alle runder spilt, og det er ikke noen flere poeng å hente, så dette er blir da den endelige topp 10-listen:

1. Peter. Vant i fjor og vinner også igjen. Hadde mye fravær, men det holdt akkurat og han fikk faktisk en runde strøket også. Vinner til slutt ganske komfortabelt med 13 poeng ned til Jonas.
2. Jonas tar en superknepen 2.plass etter dagens runde, men det skal også sies at det var Jonas som lå i føringen mesteparten av sesongen.
3. Ole Einar tar den siste pallplassen, og bare ett stakkarslig poeng bak Jonas. Det føles nok litt surt nå, men han har likevel gjennomført en knallsesong!
4. Ronny kom litt sent i gang, men etter en solid sommersesong, så var han lenge en utfordrer til pallplass. Det endte til slutt med en veldig solid 4.plass, hvor det var 29 poeng opp 20 poeng ned.
5. Det var lenge en liten kamp om 5.plassen mellom Jørn, Tor-Erik og Kolli, men til slutt dro Jørn den i land når de andre rundt ham snublet litt.
6. Tor-Erik kjempet som sagt lenge om 5.plassen, men det ble til slutt en 6.plass og det ble også 13 poeng opp og 17 poeng ned.
7. Kolli tok til slutt 7.plassen, og tok litt innpå Tor-Erik med dagens runde, men det måtte egentlig et lite mirakel til om han skulle ha håp om noe høyere enn det etter dagens runde.
8. Jan Henning tar også til slutt 8.plassen. Han lå lenge og kjempet om plassen med Groa, men Groa falt dessverre av på slutten, så det ble det egentlig ikke så voldsomt mye konkurranse dem i mellom.
9. Olav der i mot, var veldig nære å ta igjen Jan Henning og en runde på par hadde gjort at de hadde delt plassen. Det ble det dessverre litt tungt for Olav i dag, og han valgte til slutt å DNFe for å fokusere på morgendagens prøve. Vi får håpe det går litt bedre enn det gjorde i dag, men en topp 10-plassering er likevel en god start for klubbens yngste medlem som har mange år foran seg.
10. Så over i den helt andre enden av aldersskalen, og der finner vi Kasper. Han kom bare 3 poeng bak Olav og kunne gjort noen hopp oppover på tabellen med en god innspurt. En topp 10-plassering er uansett godt gjennomført av vår egen hopp-puttspesialist.

Kuriosa extravaganza:
– Peter går i snitt -7.0 på sine tellende runder, og selv om han hadde et snitt på 0.14 bedre i fjor da han vant, så hadde han også veldig mange flere deltagelser da og jeg vil også påstå at banen for det meste spilte litt lettere også i fjor.
– Jonas går et snitt på -6.0, som også er veldig høyt, men det er ett kast i snitt per runde, som dag naturlig nok gjør at han ender opp 13 poeng bak Peter til slutt.
– Ole Einar ender med et snitt på -5.923, og det sier jo hvor tett det til slutt ble når han i snitt går 0.077 kast dårligere enn Jonas per runde.
– Ronny har også et respektabelt snitt på -3.7 per runde.
– Jørn har et snitt på -2.15.
– Tor-Erik har et snitt på -1.15, og vi ser også her at det da til slutt blir ett kast per runde, men også desto mer cred til knallturneringen han gjorde under Skien Open i år, hvor da hans beste runde var på -7!
– Kolli ender så vidt på noen pluss i snitt med +0.15 i snitt per runde.
– Så er det et lite byks ned til Jan Henning som går +3.38 i snitt per runde.
– Olav går +3.846 i snitt per runde.
– Og Kasper går +4.08 i snitt per runde.

– Den beste runden som ble spilt på ondsdagsgolfen i år var det, ikke overraskende, Peter som hadde da han i runde 10 slo til med -12!
– Peter og Ole Einar hadde også de nest beste rundene, hvor Peter hadde 2x -11 og Ole Einar hadde én runde på -11.
– Ole Einar og Jonas hadde også begge tre runder på -9 hver.

Før jeg sier takk for meg, så vil jeg minne om årets klubbmesterskap som er allerede nå til lørdag, og under følger litt info klipt og limt fra Facebook:
Info om KM

Påmelding gjør dere ved å følge denne linken:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=540673

Da gjenstår det vel bare å takke for meg, så håper jeg vi sees til neste år og også til helga!

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

Raindrops fall all around

Onsdagsgolf 20. september

Hei på deg/dere!

Onsdagsgolf står for tur på nok en onsdag, og selv i ganske ruskete høstvær, så møtte hele 21 opp, og veldig mange nye ansikt. Det er alltid positivt!

Historien er som regel som den har vært i hele år; om ikke Ole Einar vinner, så er det som regel Peter eller Jonas. Og det er nettopp tilfellet i dag.
Peter og Jonas deler førsteplassen på -6, mens Ole Einar og Jørn deler 3.plassen på -5.

Kuriositeter:
– Hull 13 er det eneste hullet som ikke blir birdet i dag.
– Hull 9 er tilbake til å være det vanskeligste for dagen, og med ganske klar margin også. Det spiller hele 1.7 kast over par og er hele 0.8 kast over de nest vanskeligste hullene, som er hull 1, 3 og 13.
– Dagens letteste er hull 7, og det spiller nøyaktig på par.
– Jonas begynte med en trippelbogey på hull 9, men det var også hans eneste hull over par for dagen.
– Peter hadde også bare én bogey, og den kom på hullet han som regel tar alle de andre med ett kast; nemlig hull 16.
– Med unntak av Ronny, så var det nesten etter sammenlagten på plasseringene i dag.

Og apropos sammenlagten (fin overgang der):
Det skal nok et lite mirakel til om Peter ikke skal ta dette i land. Han leder nå med 17 poeng over Jonas og 18 poeng over Ole Einar. Men det er om 2.plassen det virkelig er kamp! Vi har én tellende runde igjen å spille, og det skiller kun ETT poeng mellom Jonas og Ole Einar, så neste runde vil være helt avgjørende. Ronny ser ut til å ha grei kontroll på 4.plassen, med 18 poeng ned til Jørn på 5. og 17 poeng opp til Ole Einar på 3.plass.
Tor-Erik ser også ut til å komme på 6.plass, da det er 12 poeng opp og 21 poeng ned. Kolli mye det samme på 7.plass, mens Jan Henning stikker litt i og tar nok mest sannsynligvis 8.plassen. Olav faller ned til en 9.plass, og Kasper holder fortsatt den siste topp 10-plassen.

Egentlig tar jeg CTP før sammenlagten, men det var så fin overgang at jeg brøt litt i mønsteret.
Anyway, CTP var på hull 4, og etter litt kniving, så slo El Pedro til igjen med en sen avgjørelse og skaffet seg 130 kroner. Som fort går til smågodt eller annet snadder. Vi gratulerer så mye og greier!

Da er det altså bare én fattig onsdagsgolf igjen, og det ser ut til å holde sånn omtrent akkurat med mørket også.
Lørdagen etter det (30.), så er det KM, som jo er årets høydepunkt her i Skien! Info ligger ute på hjemmesiden (tror jeg), men vi kan komme litt tilbake til dette utover uka.

Da takker jeg for meg i kveld, så satser vi på at vi sees neste uke også!

Hei så lenge!

Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

Superior Man

Onsdagsgolf 13. september

Onsdagsgolfen står for tur igjen, og da er det jaggumeg tid for et nytt innlegg også!

Det ustabile været skremte nok vekk noen i dag, men vi endte likevel opp med 13 ivrige karer. Det var vått og fuktig, men regnet holdt seg likevel unna.

Peter Lunde mener alvor, og kjører hardt på for å ta sammenlagtseieren. Det vises i dag med hans overlegne seiersrunde på -11! Nest best er Ronny “best i kalde og våte forhold” Andersen på -3, og sistemann på pallen er Thomas Brekke på -2.

Kuriositetos:
– Hull 16 er det eneste hullet som ikke blir birdet for dagen, og det er også dagens nest vanskeligste.
– Hull 11 er faktisk dagens letteste hull med 5 birdier, 5 par og bare én enkelbogey.
– Om ikke hull 9 er det vanskeligste, så er det som regel hull 13, og det er også tilfellet for dagen.
– Hull 9 er faktisk bare #13 på vanskelighetsgraden. Både hull 2 og 10 spilte vanskeligere enn hull 9.
– Peter hadde 9 birdier på de første 10.

CTP var i dag på hull 2 og denne var det Peter som tok. Overraskende nok, så var han rundt 9-10 meter fra kurva, men ingen klarte altså å komme nærmere.
90 kroner ble det på det, og det er ikke så verst med tanke på hvor få vi var. Vi gratulerer og greier, så skal du få pengene neste gang vi møtes. Knallings.

Så til vår kjære sammenlagtliste. Det skjer litt ting nå på slutten, men det er likevel ikke de altfor store endringene. Peter begynner å feste et grep om 1.plassen, og trenger nå nesten bare å møte opp for å dra det i land med bare to runder igjen å spille. Jonas sniker seg foran Ole Einar, og det skiller nå bare ett fattig poeng mellom dem. Ronny ser ut til å ha cruisekontroll på 4.plassen, mens Jørn stikker litt i fra Tor-Erik på 5.plass. Kolli koser seg fortsatt på sin 7.plass, mens Olav hopper opp til delt 8.plass sammen med Jan Henning. Kasper hopper også inn på den siste topp 10-plassen, men Groa faller akkurat utenfor med en runde på 0 som tellende.

Som sagt, så er det nå bare to runder igjen, men det skal også spiller før noe som helst er avgjort, og spesielt Jonas og Ole Einar har en del å spille om fortsatt. Så får vi bare håpe regnet holder seg unna og været blir bra sånn at vi kan avslutte med litt stil.
Klokkeslettet er fortsatt klokken 17, og som alltid; møt gjerne opp i god tid før og meld dere på Disc Golf Metrix.

Da er det kvelden for denne karen, så snakkes vi plutselig igjen!

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

Heavy Rain

Onsdagsgolf 6. september

Hei igjen!

Onsdagsgolf i dag også, gitt. Skulle nesten tro det var hver uke, si.

Skribenten var ikke der i dag, men basert på oppmøte og resultatene, så vil jeg ta en ganske kalkulert avgjørelse av at det var vanskelige forhold i dag.
Bare 12 møtte opp i dag og bare 10 fullførte. Likevel, best i dag, og jeg tror også det er hans første onsdagsgolfseier, er Kasper på +3. Og med bare ett kast ned, så har vi en tre-delt 2.plass på +4 mellom Peter, Kolli og Ole Einar. Ronny er vanligvis best i regnet, men når til og med han ikke får det til, da tyder det på at det rett og slett var vanskelig i dag.

Kuriosa:
– Rekordmange hull gikk uten å bli birdet i dag. 6 hull og 1/3 av banen. Mest overraskende er nok at ingen av 11 registrerte kastere klarte birdie på hull 2, og hull 2 er faktisk #14 på vanskelighetsgraden for dagen.
– Til tross for bare én birdie, så var hull 7 dagens enkleste med et snitt på 3.1.
– Og ikke overraskende, så var hull 9 dagens vanskeligste med et snitt på hele 5.3. Bare 3 par og 9 med bogey eller mer.
– Til tross for at han endte på +5, så klarte faktisk Tor-Erik å dra inn hele 6 birdier i dag, men han hadde også bare 4 par.

CTP var i dag på hull 17, bedre kjent som vannhullet, og denne tok like så greit Kasper også – sånn siden han først var i gang. Det kan vel ikke ha blitt rare pengene ut av det, men en bragd er det likevel. Vi gratulerer og greier!

Selv om vår nykronede norgesmester, Peter Lunde, ikke hadde allverdens runde i dag, så holder det likevel til å ta over sammenlagtledelsen igjen med 2 poeng foran Ole Einar og Jonas. Men likevel, så må han heve nivået en del hakk om han skal ha en sjanse til å ta sammenlagtseieren til slutt, for han har ingen runder å hente poeng fra. Ronny faller da ned til 4.plass, og han har 25 poeng opp og 20 poeng ned, så den plassen ser ut til å være sikret. Ellers er det uendret nedover listen, med unntak av at Olav sniker seg ett poeng foran Lars og tar over den siste topp 10-plassen.

Det gjenstår nå bare 3 onsdagsgolfer og siden det blir ganske fort mørkt nå, så må vi begynne de siste golfene klokken 17. Møt derfor opp senest 16:45 så vi kan få delt inn grupper og greier.

Vi snakkes ved!

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

When the cat's away 2

Onsdagsgolf 30. august

Siste offisielle sommerdag, og hva passer vel da bedre enn å ta seg en tur ut i skogen og kaste litt plast? Sikkert ganske mye, men det er i hvert fall et godt alternativ.

17 møtte opp i ganske behagelig høstvær i dag, mens noen av de største kanonene uteble. Til helgen er det NM på Ankerskogen på Hamar, hvor blant annet Jonas, Peter og Tor-Erik tar turen. Litt mer om det senere.

Når 3 av topp 6 ikke stiller, og de to andre har en litt tung dag, så åpner det opp for oss andre dødelige. Det visste Jørn å benytte seg av og vinner dagens golf på -3. Så er det faktisk 3-delt 2.plass mellom Larsen, Ole Einar og Olav – alle på par. Men det var også en periode ut i runden hvor det var 7-delt 1.plass med alle på par.

Kuriosa:
– De har begynt å grave ganske bra på hull 1 og hullet er derfor ikke spillbart per nå. Vi valgte derfor å sette opp et provisorisk hull rett bak hull 18 langs løpebanen som vi har hatt tidligere. Snittet for det nye hullet ligger på 3.6 for dagen og er sånn omtrent midt på treet i vanskelighetsgrad. Av 17 spillere, så hadde alle topp 9 par, mens bare 2 av 7 i bunn hadde par. Det er et kast på rundt 115-120 meter med mye OB og en del farer, så det er naturlig at det skiller litt.
– Hull 1, sammen med hull 13 og 16 er de eneste hullene som ikke blir birdet for dagen.
– Hull 8 er dagens desidert letteste og er det eneste hullet som spiller under par for dagen med sitt snitt på 2.7.
– Og som vanlig, så går vi rett fra det enkleste til det vanskeligste, nemlig hull 9. Bare én birdie og 5 par og 4 trippelbogeyer eller mer gir et snitt på 5.5. Halvannet kast over par.
– Groa hadde ingen birder, men han hadde bare én dobbelbogey og 17 par!
– Selv om Jørn gikk den beste runden, så hadde Kolli hele 7 birdier totalt, men endte likevel på +9. Mye grunnet en berg-og-dalbane fra hull 5 til 14. Fasit på strekningen blir birdie, trippelbogey, birdie, birdie, kvadruppelbogey, birdie, dobbelbogey, trippelbogey, trippelbogey, birdie. Ganske sprøtt!

CTP var i dag på hull 15, og denne var det forhandspesialisten Lars som tok og tjente 110 kroner på de fantastiske ferdighetene sine. Knallings!

På sammenlagten, så er det ikke store endringene, men Peter har nå en runde på 0 tellende igjen, så han faller da ned til en foreløpig 4.plass. Og det betyr også i praksis at alle bak rykker opp én plass. Fortsatt helt likt mellom Ole Einar og Jonas, mens Ronny ser ut til å cruise inn 4.plassen. Alt avhengig av om Peter får nok tellende til slutt. Jørn stikker litt i fra Tor-Erik og har nå en luke på 7 poeng ned til 6.plassen. Kolli ser ut til å ta 7.plassen, mens Groa og Jan Henning fortsatt kriger om 7.plassen. Groa har en liten luke nå på 3 poeng, og vil nok prøve å holde den. Ny inne på topp 10 for året er Lars. Han har fortsatt en 0-poenger tellende, men har gode sjanser til å avansere om han får den strøket.

Som nevnt tidligere, så er det NM på Hamar til helgen, og der har vi hele 5 spillere fra Skien som stiller. Jonas, Peter og Andre stiller i Open, Tor-Erik i Master og Camilla stiller i dameklassen. Måtte vind og trær stå dere bi!

Vi måtte begynne onsdagsgolfen klokka 17:30 i dag, og jeg tror vi også satser på det neste uke. Mulig vi må få starte klokka 17 for de par siste, men det kommer vi heller tilbake til. Så foreløpig kan dere forholde dere til klokka 17:30 og oppmøte klokka 17:15.

Vi snakkes ved og sånn!

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

The revenge

Onsdagsgolf 23. august

Hei igjen!

Onsdag står for tur og det betyr nok en onsdagsgolf. 20 møtte opp i dag i flott sommer/høstvær, og det var ikke egentlig så mye å utsette på forholdene. Mange nye i dag også, og det er fint å se. Det var en av de nye som lurte på hvor nivået lå på onsdagsgolfen, og jeg sa at det kunne være alt mellom -10 til +40, og det var faktisk mystisk nærme! For…

Peter følte selv han gjorde en dårlig runde, men han går likevel på -10. Som de fleste av oss andre dødelige hadde vært ekstatiske over. Etter den lille kollapsen på andrerunden under helgens KystTour, så hadde han nok lyst til å revansjere seg. Og det gjorde han også.
Ole Einar er som regel å finne i toppen og gjør i dag en fin runde på -7. Lars er form om dagen, og deler dagens 2.plass sammen med Ole.
Ronny gjør også en veldig god runde på -6, men havner likevel ett kast bak pallen.

Kuriosa:
– Alle topp 4 hadde ett hull de gikk over par. Alle var også ulike hull.
– De har begynt å grave på hull 1 og bokstavelig talt rett foran tee, så står det en diger gravemaskin, så vi måtte improvisere litt der og flyttet utkastet lenger bort mot venstre. Det hadde nok ikke så veldig mye å si for vanskelighetsgraden, for snittet lå på 3.2 og det var dagens 6. enkleste hull.
– Hull 8 er som vanlig dagens letteste, men bare med snitt på 2.9, og er faktisk også dagens eneste hull som spilte under par.
– Hull 9 dreper som vanlig en god runde, og i dag er heller intet unntak og spiller som det vanskeligste med et snitt på 5.4.
– Hull 5 og 10 er de eneste hullene ingen birder for dagen.

CTP var i dag på hull 12, og siden vi ikke hadde noen CTP-pinne, så improviserte vi med en teltplugg eller noe sånt. Den hadde visst bare blitt satt midt i fairway fordi ingen var spesielt nærme, men ingen av oss så den. Det var bare tre som hadde birdie der for dagen, og Tor-Erik var ikke med på CTP, så da var det enten Ole Einar eller Jørn som hadde tatt den. Uten at noen så hverandres markering av CTP, så anslo begge at de var omtrent 7 meter unna. Ole Einar tilbød seg å avslå de 70 kronene det da ville blitt på deling og gi potten til Jørn. Jørn syntes det var greit, og skulle heller sponse neste CTP og ace på Ole Einar. #sosialismenlengeleve

Drama på sammenlagten med bare 5 runder igjen å spille nå. Peter suser rett opp til 1.plass og har en fin luke på 9 poeng ned til Jonas og Ole Einar som ligger helt likt på 2.plass. Ronny har en god luke opp til 2.plass, men også en god luke ned til 5.plass. Det skiller bare ett poeng mellom Jørn og Tor-Erik, så her skal det nok kjempes om 5.plassen. Kolli er fortsatt på 7., og Groa og Jan Henning ligger fortsatt med ett poengs mellomrom på henholdsvis 8. og 9.plass. Jørgen holder fortsatt 10.plassen, men både Kasper og Lars sniker bak med bare 5 poeng opp.

Som sagt, så er det nå 5 ganger igjen, og det begynner å bli litt på grensa med tanke på mørket, men jeg tror likevel vi prøver én uke til hvor vi begynner klokka 18, og etter det må vi nok begynne klokka 17:30 og kanskje til og med klokka 17 for å rekke det før det blir mørkt.

Vi sier i fra, men foreløpig er det altså klokka 18 som gjelder. Og som alltid, møt opp noen minutter før så vi kan få delt inn grupper osv og greier og sånt.

Da snakkas vi på, som dem sier!

Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

A magical trio

Onsdagsgolf 16. august

God kveld i stua og greier!

Det er fortsatt sommerlige forhold i Skien, og det visste 24 kastere å benytte seg av. Virkelig et godt oppmøte på en sen sommerkveld! Kanskje er det også den siste desperate lille resten av sommeren før skolen starter igjen og man plutselig ikke har mer ferie igjen, og plutselig er det snø.

I hvert fall… det er en liten trio som skiller seg ut uke på uke, og det er i dag delt 1.plass mellom Ole Einar og Jonas som går knallrunder på -9. Peter må se seg slått med ett stusselig kast, men går likevel en solid runde på -8. Mange andre som går bra i dag også, og man ender faktisk helt nede på en delt 10.plass om man går på par! Heftige greier.

Vi drøyer ikke og kjører rett på med kuriosa:
– Alle hull blir birdet i dag, og hull 13 er det eneste hullet som blir birdet mindre enn 3 ganger.
– CTP var på hull 11 i dag, og kanskje dette ga litt ekstra motivasjon, for det var dagens enkleste med hele 12 birder og et snitt på 2.7.
– Hull 9 er nok en gang dagens versting med et snitt på 4.9.
– Peter tar eagle på hull 3, mens Ole Einar tar dobbelbogey. Likevel går Ole Einar ett kast bedre til slutt.
– Litt overraskende, så hadde 3 av de 4 beste bogey på hull 8. Til gjengjeld hadde også de samme tre birdie på hull 9.
– Hull 1 var litt av en birdiefest og så hele 14 av 24 birdier. Hvorav 10 av topp 11 hadde birdie der.
– Lars er den eneste som går bogeyfritt i dag.

CTP var som sagt på hull 11 i dag og denne var det ingen ringere enn the grand old chief Eirik Groa som stakk av med. 100 kroner ble det på mirakelkastet og det kommer nok godt med når han til slutt må bytte ut sin 10 år gamle Buzzz. Får se på det som en investering, si.

På sammenlagten, så er det egentlig bare Peter som gjør de store endringene om dagen. Jonas leder fortsatt med 4 poeng over Ole Einar, men Peter ligger bare 43 poeng bak Jonas med en 0-poenger tellende. Om Peter møter opp neste uke, så vil uansett hva han spiller bli tellende. Det er ikke usannsynlig at han tar over 1.plassen om ikke så lenge. Med det, så faller Jørn ned til en 5.plass og Tor-Erik ned til en 6.plass. Kolli holder fortsatt stand på 7.plass og har god margin ned til Groa som ligger på 8., men Jan Henning sniker enda litt innpå og det skiller nå bare 1 poeng mellom dem! Jørgen holder på den siste topp 10-plasseringen, men det er mange bak som melder seg på til sluttspurten om 10.plassen.

Onsdagsgolf blir det også neste uke, men før den tid, så arrangeres årets første KystTour her i Skien. Det er en enkel, en-dagsturnering á to runder, og det er en turnering som er ment for alle ferdighetsnivåer. Info og påmelding kan dere finne på vår Facebook-side, men det er i hvert fall nå førstkommende søndag.

Er det noe mer jeg skulle ha sagt da? Føles ikke sånn ut, så da satser vi på at det er reit for denne gang.

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

Dark Sky Thunder

Onsdagsgolf 9. august

Hei sveis!

Til tross for store mengder nedbør i forkant, så virket det faktisk som om vi skulle slippe unna regnværet til start. Det holdt dessverre bare noen få hull før både regnet og Tors hammer viste seg. Mulig HMS skulle hatt noe å si da det var på det verste, men tordenværet gikk heldigvis forbi mens regnet ble værende.
17 stykker møtte likevel opp og vi hadde faktisk ingen DNF, som omtrent må være første gang når det har regnet i Skien.

Man skulle tro det var vanskelig å sette sammen en god runde i så vanskelige forhold som i dag, men nei da; Peter går bare ett kast bak sin egen banerekord og går faktisk på hele -11. Jonas startet med en 5-er på hull 5, men han klarte likevel å slå sammen en meget respektabel runde på -6 til slutt. Ronny spiller som kjent best når det regner, og i dag er heller ikke noe unntak. Han går -5 og tar med det dagens siste pallplass.

Kuriosa:
– Peter går bogeyfritt, og på 54 hull, så går topp 3 bare 2 hull over par! Jonas med en dobbelbogey på hull 5 og Ronny med en dobbel på hull 9.
– Til tross for en strøken ny fairway på hull 9, så gjorde det ikke hullet noe lettere for folk flest i dag, og spiller nok en gang som dagens vanskeligste med sitt snitt på 5.4.
– Det har skjedd før, og det skjer som regel på vindstille dager, som i dag, at hull 7 er det letteste, med sitt snitt på 2.8.
– Snittscoren for i dag ligger på +6.35.
– Alle hull blir birdet.

CTP var i dag på hull 8, og denne tok Ole Einar. Så har han bompenger til å komme seg fram og tilbake. Vi bøyer oss i støvet, eller i dagens tilfelle; søla.

Så til sammenlagten:
Jonas stikker litt i fra Ole i dag, men det skiller bare 4 poeng mellom dem. Ronny holder fortsatt på 3.plass, og ligger akkurat nå litt i skjærsilden mellom 2. og 4. Det er langt opp og langt ned til begge plassene. Peter hopper inn på en 5.plass, men han har fortsatt en 0-poenger tellende, og er bare 42 poeng bak Jonas på 1.plass, så om ikke Jonas går bedre enn -3 på de to neste gangene, og Peter går bedre enn dette, så vil han mest sannsynligvis overta ledelsen. Det gjenstår nå bare 7 runder, så det gjelder å gi alt på innspurten. Tor-Erik faller ned til en 6.plass med Peter inne på topp 10 igjen, mens Kolli faller ned til en 7.plass. Groa hopper forbi Jan Henning igjen, men det er bare 2 poeng som skiller dem! Jørgen hopper også inn på topp 10 etter dagens runde.

Onsdagsgolf neste uke også. De graver heftig på hull 1 og 3, så vi får se hvor lenge vi får lov til å spille der. Mulig hull 1, 2 og 3 ikke blir å spille så mye lenger, så da må vi finne på noe annet sånn at vi får 18 hull. Vi finner nok på noe når den tid kommer.

Jeg kunne informert om at vi starter klokka 18 og at dere må møte opp noen minutter før, men det gidder jeg ikke. Eller, nå gjorde jeg det jo akkurat. Ja, ja, da var det kvelden.

Vi snakkes og sånn!

Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

The comeback kid

Onsdagsgolf 2. august

Hei igjen!

Grunnet en familieforøkelse i form av en niese #2, så prioriterte heller skribent et sykehusbesøk enn onsdagsgolf. Men, det betyr ikke at det ikke kommer et lite innlegg likevel! Været var litt skiftende, og med en liten byge omtrent halvveis ut i runden, men likevel møtte 20 opp for å kaste litt plast.

Peter har kommet tilbake etter et lengre avbrekk og tar ikke uventet seier i dag på -5. Ronny henger også med og tar dagens 2.plass på -3. Så er det faktisk en tredelt 3.plass mellom Jonas, Lars og Tim på -1.

Kuriosa:
– Lars var veldig klar på at jeg måtte få med at han hadde kurvkant på hull 17 for ace. Visstnok en forhand med en Buzzz rett på. Han ville også at jeg skulle få med at han bommet to putter på halvannen meter. Sånn er livet, si!
– En annen interessant greie er også at Jens Jarle får en 9-er på hull 9, som er 5 over for hullet og ender til slutt runden sin på +5. Som da betyr at han gikk 17 hull på par.
– Tilbake til gamle vaner, så er hull 8 dagens enkleste med et snitt på 2.7.
– Hull 9 er bare nest vanskeligst denne uken, for det er en annen gammel kjenning i form av hull 13 som er dagens vanskeligste med et snitt på 5.1.
– Ingen klarer birdie på hull 9, 12, 13 eller 18 i dag. Likevel er det 16 par og bare 4 enkeltbogeyer på hull 18.

CTP var i dag på hull 7, og denne tok Jonas med bare 3 meter til kurv og kasserte med det inn 90 flotte, norske kroner på bragden! Jan Henning ville også påpeke at han egentlig var nærmere, men han valgte heller å bli med på ace-potten, siden han mente det var mer sannsynlig enn å ta CTP-en på hullet som favoriserer forehandspillere.

Noen små endringer på sammenlagten denne uken, men det gjelder mest plassene litt nedover på topp 10. Kolli holder fortsatt på 6.plassen sin, men han har nå ingen flere runder han kan stryke. Groa, derimot, har gått over kvoten sin og har nå en 0-poenger som tellende. Hvilket betyr at han faller ned til en 12.plass. Hvilket også betyr at Jan Henning ligger 5(!) plasser foran ham på sammenlagten. Er dette noe Groa kan leve med? Vi får se.
Peter hopper også inn på topp 10 med sin seier i dag. Men, han har fortsatt to runder på 0 tellende og må jobbe ganske bra for å ta igjen både Ole Einar og Jonas på topp.

Til helgen er det nok en NC, og denne gangen er det Bodø som står for tur. Litt usikker på hvem som skal dit fra klubben, men jeg vet i hvert fall at Pettersen-klanen skal nordover. Lykke til og alt det der!

Onsdagsgolf blir det i hvert fall neste uke! Klokka 18 som vanlig, og jeg føler at folk har blitt flinkere til å møte opp tidlig. Om dere vet at dere ikke kan komme før rundt klokka 17:55, så meld dere i hvert fall på Disc Golf Metrix og gi beskjed, så fikser vi en gruppe sånn at dere får blitt med og det ikke blir noen forsinkelser.

Da har jeg rabla fra meg, så satser vi på at vi snakkes neste uke!

Hei så lenge! Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt

New guys around the block

Onsdagsgolf 26. juli

Hei på deg!

Onsdagsgolf står for dør, som ordtaket sier, men det gjør jo egentlig ikke det, for onsdagsgolf er jo ikke noe konkret som kan stå ved dører.
Flotte sommerforhold i dag i hvert fall, og jeg vil kanskje tørre å påstå at det er de beste forholdene vi har hatt i hele år på en onsdagsgolf.
23 ivrige kastere var ute og kastet i dag, og det er fortsatt veldig mange nye fjes, så det er bra! Her er det mye å lære.

I så gode forhold, så skulle man tro at vår egen uværsekspert, Ronny Andersen, ikke var i stand til å gå under par. Men jo da, han tar dagens seier med sin runde på -6. Helt bogeyfritt og veldig kontrollert.
Klammer gjør en sjelden visitt, og tar dagens 2.plass på -4. Ole Einar og Jonas er nok ikke helt fornøyd med hvordan alt gikk til tider, men det blir likevel delt 3.plass på -3.
Både Tim og Kolli hadde en god greie på gang, men det holdt dessverre ikke helt inn. Selv om Tim til slutt går en bra runde på -2.

Kuriosa:
– Vi starter med en jeg fikk av Kolli, sånn før jeg glemmer det. Og det gikk et rykte om at det var star frame på hull 10. Det er sjelden birdie på dette hullet, og at alle i samme gruppe gjør det samtidig, er verdt en omtale. Dette var faktisk også de eneste birdiene på dette hullet for dagen.
– Eivind gjør Eivind-ting, og møter opp kun med en putter i hånda. Han går likevel til slutt på +7, som er meget respektabelt, tatt i betraktning.
– Jørn har klart flest par for dagen med 16 par. Det blir også 1 birdie og 1 bogey som gjør at det til slutt ender på par.
– Hull 1 har blitt åpnet, og som en konsekvens av det, så er hull 1 i dag dagens letteste, sammen med hull 8. Snittet er likevel bare på par, men det er fleste birdier, sammen med hull 11, på 8 birdier her.
– Også dagens minst sjokkerende nyhet: Hull 9 er dagens vanskeligste med sitt snitt på 5.3.
– Hull 13 og 16 er de eneste hullene ingen klarer å birdie i dag.

CTP var i dag på hull 6, og denne tok Klammis. Han hadde dratt før jeg rakk å gi ham penger, men jeg skal få Vippsa deg 130 flotte, digitale kroner. Bra greier!

På sammenlagten, så er ståa mye det samme som forrige uke. Minimale endringer på poeng, men det er ingen endringer i plasseringene. Man kan jo også lure på når Peter virkelig skal gjøre sitt støt for å forsvare tronen, for han har to runder på 0 poeng tellende, og har vært her kun én gang på de siste 6. Jonas og Ole Einar spiller bra i år, så det blir ikke bare-bare å ta dem igjen når vi nå er godt over halvveis i sesongen.

Men ja, vi kjører onsdagsgolf også neste uke! Klokka 18 starter vi, men vi hadde satt frøktelig pris på om dere hadde møtt opp i god tid føre så vi rekker å ordne alt av gruppeinndelinger osv. Veldig fint hadde det også vært om dere melder dere på Disc Golf Metrix i litt tid før vi starter. Det sparer oss for en del tid og jobb.

Takk for denne gang! Vi snakkes og sånn!

Hei, hei!

DGMTRX

Sammenlagt